Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din Slovenia a picat

J.P.
Internaţional / 16 februarie 2021

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului din Slovenia a picat

Premierul sloven conservator, Janez Jansa, a supravieţuit luni unei moţiuni de cenzură depuse în parlament de opoziţie care l-a acuzat ca a utilizat criza coronavirusului pentru a instaura o "democraţie autoritară", notează AFP, citată de Agerpres.

Pentru moţiunea partidelor de centru-stânga au votat 40 de deputaţi, şapte au votat împotrivă şi şase voturi au fost invalidate, fiind necesară o majoritate de 46 de voturi pentru a doborî guvernul.

A fost a doua moţiune depusă de la începutul anului împotriva lui Janez Jansa, o primă încercare eşuând în ianuarie din cauza absenţei mai multor parlamentari din cauza pandemiei.

Liderul partidului de opoziţie DESUS, Karl Erjavec, a declarat după vot că "îi pare rău că a primit numai 40 de voturi" şi a spus că spera la "mai multe".

"Vremea schimbării nu a venit încă", a adăugat el, precizând că acum le revine alegătorilor să evalueze politica guvernului în cadrul scrutinului programat pentru anul viitor.

Karl Erjavec a depus moţiunea de cenzură săptămâna trecută în numele a cinci partide ale opoziţiei de centru-stânga, care l-au propus ca candidat la funcţia de şef al guvernului.

După ce a condus Slovenia de două ori în anii 2000, Janez Jansa a revenit la putere la începutul lunii martie, în fruntea unei coaliţii. Guvernul precedent, format din cinci partide, s-a prăbuşit în ianuarie 2020 în urma unor dispute interne.

Premierul foloseşte reţelele sociale pentru a ataca mass-media, iar adversarii săi sunt îngrijoraţi de riscul "orbanizării" ţării, o aluzie la aliatul său maghiar Viktor Orban, criticat pentru atingerea adusă celorlalte puteri ale statului.

Opoziţia îi reproşează că a folosit criza sanitară pentru a slăbi instituţiile.

Janez Jansa a respins acuzaţiile în cursul dezbaterii de luni, numind moţiunea o "farsă distructivă" şi "o risipă de bani ai contribuabililor".

"Guvernul nostru a făcut mult mai mult decât precedentul, în mult mai puţin timp, în condiţii epidemice mai dificile", a spus el.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb