MRU i-ar putea grăbi vindecarea lui Ponta

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2015

MRU i-ar putea grăbi vindecarea lui Ponta

Ilie Sârbu: "Nominalizarea lui MRU este ilegală"

Actualizare 12:20 Presă: Birourile Permanente pentru MRU se vor reuni luni, la ora 13.00

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungrureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), transmit surse din presă.

Şedinţa ar putea avea loc la ora 13.00.

---

Actualizare 08:15 Ponta: "Iohannis ne-a păcălit, necinstit, şi nu ne-a consultat cu Ungureanu la SIE"

PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, încălcându-şi, necinstit, cuvântul dat în acest sens, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

"Înţeleg că Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important să îşi ţină cuvântul. A zis că măcar consultă sau informează oamenii dinainte, de data asta nu şi-a mai ţinut cuvântul. Au trecut şase luni, după şase luni de când a fost ales, nu cred că îl mai interesează să îşi ţină cuvântul faţă de oameni (...) Ne-a păcălit, nu ne-a consultat", a spus Ponta la România TV.

El a precizat că a discutat cu o parte dintre social-democraţi şi nimeni dintre aceştia nu va vota în favoarea lui Ungureanu, dar că decizia oficială va fi luată în Biroul Permanent Naţional al PSD, condus deRovana Plumb.

În ceea ce priveşte decizia liderului UNPR, Gabriel Oprea, de a susţine numirea lui Ungureanu la SIE, Ponta a arătat că acordul PSD-UNPR se referă strict la guvernare, nu şi la conducerea serviciilor de informaţii, astfel că fiecare partid are propria independenţă pe această temă, ca şi în cazul Strategiei de apărare.

(E.D.)

---

Nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE) de către preşedintele Klaus Iohannis a iscat numeroase reacţii negative din partea membrilor PSD, surse politice susţinând că premierul Victor Ponta a fost chemat de urgenţă în ţară, după operaţia din Turcia.

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, a anunţat ieri că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pentru această numire.

"Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota", a adăugat Sârbu, confirmând astfel informaţiile potrivit cărora PSD se teme că Oprea este scăpat de sub control.

De asemenea, Ilie Sârbu a declarat că propunerea propunerea lui Klaus Iohannis este ilegală din punct de vedere procedural, susţinând că nici PSD, nici Victor Ponta nu au fost consultaţi cu privire la această nominalizare. "Propunerea pentru şefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toată puterea de către Iohannis şi PNL", a mai spus Ilie Sârbu.

În opinia liderului senatorilor PSD, nominalizarea lui MRU la SIE, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT.

Ilie Sârbu a precizat: "S-a stricat şi o tradiţie - ca unul din şefii serviciilor de informaţii să fie de la opoziţie, altul să fie de la putere. Noi nu ne-am bătut foarte tare să avem şef la SIE".

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, ieri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Potrivit Legii de funcţionare a SIE, din 1998, "conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, la propunerea preşedintelui României".

În Constituţie este prevăzut, la art. 65, alin. 2, lit. h: "Camerele Parlamentului îşi desfăşoară lucrările şi în şedinţe comune pentru numirea, la propunerea preşedintelui României, a directorilor serviciilor de informaţii şi exercitarea controlului asupra activităţii acestor servicii".

Dacă Parlamentul va fi de acord cu propunerea preşedintelui, Ungureanu va reveni, după opt ani, la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ungureanu membru marcant al UTC a fost sustinut de Basescu si acum de Johannis. Oare numai gusturile le sunt comune?

    1. Respectivii au gusturi proaste. Este dovedit ca MRU este marfa proasta. Oricit ar vrea Joianus sa incalzeasca si si sa ne faca sa servimm aceasta ciorba stricata, noi stim ca-i toxica si n-o vrem.

      Pai ce-i asta? Sa nu gaseasca Johannis un om nou si brav, sa-l puna in fruntea acestei institutii? A-l pune acolo pe acest tinar putregai care a asistat rinjind, aplaudind si haulind de satisfactie la siluirea poporului roman de catre toti nemernici este pacat de moarte. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb