Mugur Isărescu, invitat la şedinţa comisiilor economice din Senat

E.M.
Bănci-Asigurări / 7 februarie 2019

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Actualizare - Isărescu: Pe 12 februarie vom merge la Comisia Economică din Senat

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunţat astăzi că va merge la Comisia Economia din Senat în 12 februarie, împreună cu restul Consiliului de administraţie, în urma invitaţiei lansate de preşedintele comisiei, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Marţi, Zamfir a afirmat că Mugur Isărescu este aşteptat joi în Senat, la ora 11:00. Ulterior, BNR a revenit şi a subliniat că joi, la ora respectivă, este şedinţa de politică monetară, motiv pentru care guvernatorul nu poate onora invitaţia.

Astăzi, Isărescu a spus că va onora invitaţia în 12 februarie.

"În 12 februarie voi onora invitaţia. Pe 12 am hotărât să mergem tot consiliul de administraţie al BNR", a spus Isărescu, conform News.ro.

-----

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, este invitat lunea sau marţea viitoare, în funcţie de disponibilitatea sa, la şedinţa comună a Comisiei economice, industrii şi servicii şi pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, reuniune în cadrul căreia se va dezbate şi impactul pe care indicele Robor îl are în calcularea ratelor dobânzilor la creditele în lei la populaţie.

"În urma Hotărârii Biroului permanent al Senatului din data de 5 februarie 2019 şi ţinând cont de solicitarea guvernatorului Băncii Naţionale a României de a reprograma şedinţa comună a Comisiei economice, industrii şi servicii şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, birourile celor două comisii au decis ca domnul guvernator să fie invitat în cadrul comisiilor reunite, în funcţie de disponibilitatea domniei sale, în data de 11 februarie 2019, începând cu ora 14,00, sau în data de 12 februarie 2019, începând cu ora 11,00, la Senat, sala 4044, etaj 4", se precizează în comunicat, informează Agerpres.

În cadrul şedinţei se va dezbate Raportul asupra stabilităţii financiare nr. 2 din anul 2018, în cuprinsul căruia este inclusă "Tema specială. Eficienţa operaţională a sectorului bancar şi nivelul intermedierii", prin care se evidenţiază o critică adusă strategiilor pe termen mediu ale principalelor opt bănci din România, precum şi elemente referitoare la procedura de fixing, ca urmare a impactului pe care indicele Robor îl are în calcularea ratelor dobânzilor la creditele în lei ale populaţiei.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Acum vin oamenii - cei cei face cu ei? Tu ești inginer - vor rade de tine și curcile după această întâlnire....habar nu ai ce să-i întrebi...

    1. Anul 2008 a demonstrat că economiștii și finanțiștii sunt niște impostori. Știu de toate despre nimic și exact nimic despre toate. :))))))

    Wow ...sala 4044!! Ce mare-i gradina politicienilor nostri, Doamne!

    1. E camera 44 etaj 4 .ce-i asa wow?

    Bine ca Isarescu merge La Zamfir si cu PSD-stii BNR, Florin Georgescu, Liviu Voinea si Gh. Gherghina. Chiar ar trebui sa-i lase pe ei sa-i raspunda inginerului care, de cand e senator, nu cred ca mai stie ce invatase in facultate despre constructii (oare cu ce medie o fi terminat facultatea?). Astept cu mare interes intalnirea si sper ca Emilia Olescu va fi impartiala si nu-l va promova iar pe Zamfir ca pe "stie-tot".

    1. Tovarasul Zamfir a Ramas 1 COMUNIST, care Vrea COMUNISM, ASTA e TOT ! ''EU NU AM LINISTE '' Sint Chiar Cuvintele lui ! De 2-3 ANI e in CAMPANIE ELECTORALA !

      Isărescu este un traducător comunist, colaborator al Securității. Numai Isărescu putea rămâne ceva ce a fost, un tovarăș. :))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb