Municipiul Săcele a investit 10 milioane de lei într-un Centru Multicultural şi Educaţional

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 25 octombrie 2016

Municipiul Săcele a investit 10 milioane de lei într-un Centru Multicultural şi Educaţional

Demarate în ianuarie 2014, lucrările de amenajare a Centrului Multicultural şi Educaţional din Săcele au fost definitivate, acesta fiind amenajat în clădirea fostului Grup Şcolar Industrial de Construcţii Montaj din centrul oraşului, care a fost schimbată radical, ţinând cont că o perioadă de timp aceasta fusese părăsită.

Prin realizarea acestui proiect, municipiul Săcele beneficiază de o sală de spectacole de 260 mp cu 314 locuri, modernă şi dotată cu echipamente de ultimă generaţie, pregătită pentru organizarea de spectacole şi cinematograf, iar prin reabilitarea fostului Grup Şcolar de Construcţii Montaj au fost create spaţii pentru organizarea diferitelor activităţi sociale, educative şi culturale: sală discuţii, sală şah, table, club internet, sală informare, sală de lucru pentru persoanele cu dizabilităţi, club voluntari, sală de dans, sală cursuri limbi străine, două săli de expoziţii, dar şi ateliere de îndemânare, pictură, muzică, lucru manual, precum şi o sală a părinţilor. "Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt evident copiii şi elevii din Săcele. Sunt aproximativ 3600 de copii care învaţă la şcolile din Săcele, de la clasa pregătitoare la clasa a XII-a. În acest centru sperăm noi, cât mai mulţi copii dintre aceştia să găsească un loc unde să îşi continue educaţia într-un mod cât mai plăcut şi mai relaxant pentru ei. Activităţile vor fi extrem de diverse, de la dans, muzică, pictură, la şah, informatică, limbi străine", a spus primarul Virgil Popa. Edilii săceleni vor ca începând de anul viitor, în sala de spectacole, să aibă loc săptămânal câte un eveniment.

7 milioane de lei au provenit din fonduri europene

Valoarea totală a proiectului este de 10.768.222,69 lei, din care 7.008.446,98 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din fonduri europene (FEDR), 1.543.582,86 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, 170.368,46 lei cofinanţarea beneficiarului şi 2.045.824,39 lei cheltuieli neeligibile.

În esenţă, acest centru vizează atât revitalizarea vieţii culturale din municipiul Săcele, cât şi implicarea locuitorilor în diverse tipuri de activităţi, indiferent de segmentul de vârstă (copii, tineri, persoane de vârsta a 3-a, etc.) prin participarea la cursuri de limbi străine, informatică, muzică, pictură, lucru manual, dans. Totodată, se creează şi o oportunitate pentru persoanele cu dizabilităţi pentru a socializa şi a realiza diferite activităţi practice împreună. "Acest Centru se doreşte a fi un punct de interes şi de atracţie în primul rând pentru toţi locuitorii municipiului Săcele, a căror viaţă culturală până în prezent s-a limitat doar la ceea ce le poate oferi Braşovul din acest punct de vedere", a mai subliniat primarul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb