Mureşan: "Grupul PPE cere o alocare mai echitabilă a fondurilor europene pentru agricultură între statele UE"

T.B.
Politică / 6 decembrie 2023

Mureşan: "Grupul PPE cere o alocare mai echitabilă a fondurilor europene pentru agricultură între statele UE"

Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget şi politicile agricole, a declarat, potrivit unui comunicat de presă trimis de acesta redacţiei:

"Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a adoptat astăzi moţiunea redactată sub coordonarea mea privind obiectivele noastre pentru agricultura europeană.

În documentul adoptat, solicităm, în primul rând, un buget mai mare pentru Politica Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene. Vrem ca fermierii europeni să aibă venituri decente pentru a putea produce în continuare, ca şi până acum, alimente la calitate ridicată şi la preţuri avantajoase pentru toată lumea. Vrem să creştem investiţiile în mediul rural, astfel încât oamenii să se bucure de acelaşi nivel de trai la sate ca la oraşe.

Vrem să creştem sprijinul european pentru tinerii fermieri pentru ca aceştia să îşi dorească să continue să facă agricultură şi să poată să-şi dezvolte fermele. Pentru toate acestea, avem nevoie de un buget mai puternic al Politicii Agricole Comune.

În acelaşi timp, insistăm pentru o distribuţie echitabilă a fondurilor din PAC atât între ţările membre, cât şi între fermierii din acelaşi stat membru. Fermierii europeni au toţi aceleaşi drepturi, iar acest lucru trebuie să se vadă şi prin modul în care distribuim banii europeni.

În moţiunea adoptată astăzi, mai susţinem creşterea investiţiilor în cercetarea şi inovarea din agricultură pentru ca producţia agricolă să fie mai sustenabilă şi mai prietenoasă cu mediul.

Nu în ultimul rând, susţinem un comerţ internaţional liber, dar bazat pe reguli. De aceea, spunem clar: produsele agricole importate în Uniunea Europeană trebuie să îndeplinească standarde de mediu, sanitare, fitosanitare, de bunăstare a animalelor şi sociale echivalente cu cele aşteptate de la propriii noştri producători agricoli.

Agricultura va reprezenta unul dintre punctele principale ale strategiei Grupului PPE şi a Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europene din 2024, pornind de la moţiunea adoptată astăzi."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb