"Nationwide" va prelua două companii rivale, care deţin active în valoare de 12 miliarde de lire sterline

F.A
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2008

The Nationwide Building Society, un creditor ipotecar britanic, va prelua doi dintre rivalii săi, societăţile de construcţii Derbyshire and Cheshire, afectate de criza creditelor ipotecare. "The Derbyshire şi The Cheshire au ajuns independent la concluzia că o fuziune cu Nationwide reprezintă cea mai bună investiţie pentru acţionarii lor şi pentru cei care împrumută de la cele două companii, deoarece ele vor putea face faţă mai bine problemelor financiare", a declarat Graham Beale, director executiv la Nationwide.

The Cheshire deţine active în valoare de 4,9 miliarde de lire sterline (8,7 miliarde de dolari), 45 de sucursale şi peste 440.000 de clienţi, în timp ce The Derbyshire deţine active în valoare de 7,1 miliarde de lire sterline (12,7 miliarde de dolari), 50 de sucursale şi 485.000 de clienţi. Noua organizaţie va avea aproape 15 milioane de clienţi, aproximativ 1.000 de sucursale, active în valoare de 191 miliarde de lire sterline (340 miliarde de dolari) şi depozite de retail în valoare de 122 miliarde de lire sterline (217 miliarde de dolari). Prim-ministrul britanic, Gordon Brown, a prezentat săptămâna trecută un plan ce vizează cheltuirea unui miliard de lire sterline (1,8 miliarde dolari) pentru a revigora piaţa imobiliară din Marea Britanie, piaţă ce suferă de pe urma cele mai grave crize din ultimii 18 ani. Măsurile fac parte din eforturile autorităţilor de la Londra de a împiedica intrarea economiei britanice în recesiune pe fondul accelerării inflaţiei şi scăderii lirei britanice la o valoare record în raport cu moneda euro.

Recent The Nationwide Building Society a anunţat că preţul caselor din Marea Britanie a înregis-trat în luna august 2008 cel mai puternic declin anual din ultimele două decenii. Preţul mediu al unei case a scăzut cu 10,5 la sută până la 164.654 de lire sterline, cea mai importantă scădere înregis-trată de la sfârşitul primului trimestru al anului 1990 încoace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb