NAŢIUNILE UNITE ESTIMEAZĂ: Recolta mondială de grâu, aproape de record anul acesta

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 martie 2013

Recolta mondială de cereale, care include grâul şi porumbul, va spori cu 7,2% în anul agricol viitor, la 2,406 miliarde tone, potrivit casei de comerţ "Alfred C. Toepfer International" GmbH.

Recolta mondială de cereale, care include grâul şi porumbul, va spori cu 7,2% în anul agricol viitor, la 2,406 miliarde tone, potrivit casei de comerţ "Alfred C. Toepfer International" GmbH.

Fermierii de la nivel mondial vor avea, anul acesta, o recoltă de grâu apropiată de record, ca urmare a redresării terenurilor după secetă, ceea ce va alimenta stocurile globale de profil.

Conform estimărilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), producţia mondială de grâu va spori cu 4,3% anul acesta, la 690 de milioane de tone, cu aproape 10 milioane de tone sub nivelul maxim al tuturor timpurilor, stabilit în urmă cu doi ani. În condiţiile date, Biroul pentru Agricultură, Resurse Economice şi Ştiinţă din Australia preconizează că stocurile globale de grâu vor creşte cu 2 milioane de tone în anul agricol 2012/2013, la 176 milioane de tone. Analiştii sunt de părere că această creştere va determina scăderea preţului grâului cu 16% până la sfârşitul anului, pe piaţa din Chicago, la 6 dolari/buşel.

Naţiunile Unite anticipează că Europa va consemna cea mai importantă redresare, ca urmare a expansiunii culturilor din regiune. Luna aceasta, grupul de lobby Coceral din Bruxelles anticipa că producţia de grâu moale din Uniunea Europeană ar putea creşte cu 2,6% anul acesta, la 127,77 milioane de tone.

De menţionat că FAO şi-a modificat în creştere cu 4 milioane de tone estimările privind stocurile mondiale de cereale la finele anului agricol 2012/2013, la 499 milioane de tone. Totuşi, nivelul acestora va fi cu 2,7% mai mic decât cel din anul agricol precedent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb