Natuzzi nu închide fabrica de canapele din Baia Mare

V.B.
Companii #Construcţii / 12 mai 2014

Reprezentanţii grupului italian Natuzzi au infirmat posibilitatea închiderii fabricii de canapele, aşa cum a fost anunţată recent în presa italiană, potrivit unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

"Compania nu are intenţia de a închide fabrica din Baia Mare. Această posibilitate nu intră în nicio ipoteză industrială. Grupul Natuzzi a prevăzut pentru stabilimentul român ulterioare investiţii funcţionale pentru a-şi atinge obiectivele planului de afaceri pentru perioada 2014 - 2016 şi pentru menţinerea capacităţii maxime de producţie a fabricii din Baia Mare. În consecinţă, confirmăm consolidarea numărului actual de angajaţi. Rămâne total invariabil pentru furnizorii noştri numărul de comenzi pentru bunurile şi serviciile pe care le asigură şi care sunt prevăzute în contractele în vigoare la momentul actual. De aceea dorim să confirmăm tuturor intenţia noastră fermă da a continua să muncim aici cu aceeaşi voinţă care ne-a caracterizat de la început şi intenţionăm în continuare să consolidăm raportul de încredere care ne leagă de colaboratori, autorităţile locale ale oraşului Baia Mare şi furnizorii noştri", se arată în comunicat.

Italsofa este specializată în producţia de canapele şi sofale, deţine un magazin propriu în Baia Mare, iar majoritatea producţiei este destinată exportului. Fabrica lucrează cu numeroşi furnizori locali şi regionali, inclusiv transportatori.

Marţi, cotidianul Il Sole 24 ore publica o ştire potrivit căreia Natuzzi ar fi decis să transfere producţia a 130 de mii de canapele de la uzina din România la o uzină din Puglia (Italia), în conformitate cu un acord semnat în octombrie cu Ministerul italian al Dezvoltării Economice. Compania italiană ar fi promis că va reangaja 120 de muncitori şi că va prelua un fost subcontractor care are în prezent 181 de angajaţi la uzina Grumo Appula. Ca urmare a acestei decizii, ar fi urmat să fie reangajaţi, în mai multe etape, aproximativ 500 de muncitori. Până la data de 14 mai, Ministerul Dezvoltării ar fi urmat să anunţe a doua întreprindere interesată să producă alte 130 de mii de canapele prin angajarea altor 120 de muncitori, intenţia fiind ca patronatul şi sindicatele să ajungă la un acord până la data de 19 mai, scria, săptămâna trecută, publicaţia italiană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb