Necesitatea actualizării Planului Naţional de Numerotaţie este dezbătută public

Costi Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 6 august 2004

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comnicaţii (ANRC) a propus spre consultare publică "Necesităţile de actualizare a planului naţional de numerotaţie (PNN)", publicat ieri pe adresa web a instituţiei (www.anrc.ro). Acesta este documentul care stabileşte structura şi destinaţia resurselor de numerotaţie utilizate în ţara noastră atît pentru seviciile de telefonie furnizate prin intermediul reţelelor publice fixe, cît şi pentru cele mobile.

Reprezentanţii ANRC şi-au propus să efectueze o analiză cu privire la măsura în care planul actual de numerotaţie satisface necesitaţile prezente ale pieţei de comunicaţii electronice, arată un comunicat al instituţiei. În urma acestei analize, precum şi a tendinţelor de evoluţie înregistrate pentru acest domeniu, va fi luată decizia dacă va fi modificat PNN-ul sau nu.

Astfel, autorităţile publice, industria, consumatorii sau oricine este interesat îşi poate expune punctul de vedere asupra modalitaţii de transmitere a identităţii apelantului în cazul convorbirilor efectuate de la posturile telefonice conectate la reţelele private. De regulă, posturile telefonice conectate la reţelele private sînt instalate în puncte fixe. În cazul efectuării de apeluri către numere mobile, identitatea prezentată este de trunchi şi nu oferă informaţii cu privire la apelant. De asemenea, alte subiecte dezbătute ţin de dimensiunea blocurilor de numerotare alocate şi oportunitarea reducerii acestora pentru a permite o administrare mai eficientă a resurselor de numerotaţie. În plus, ANRC urmăreşte şi identificarea domeniului de numerotaţie adecvat pentru serviciile de voce oferite prin intermediul reţelelor virtuale private sau prin intermediul reţelelor publice virtuale mobile.

ANRC consideră că acest demers este un pas necesar pentru a asigura, pe termen lung, existenţa unor resurse de numerotaţie adecvate pentru furnizarea tuturor serviciilor şi funcţionarea tuturor operaţiunilor din piaţă, menţinînd totodată o utilizare eficientă a acestor resurse limitate. Observaţiile pot fi trimise către Autoritate pînă la 9 septembrie prin e-mail, fax sau poştă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb