Negocieri suspendate între SUA şi Rusia asupra unei legi anti-evaziune

V.B.
Internaţional / 12 aprilie 2014

Negocierile dintre Statele Unite ale Americii şi Rusia privind participarea Kremlinului la legea americană FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) împotriva evaziunii fiscale au fost suspendate, au anunţat ieri surse din cadrul Trezoreriei americane, citate de AFP.

În textul legii FATCA (contestată iniţial, dar acceptată ulterior de mai multe state în 2010), SUA cer băncilor străine să fie informate cu privire la prezenţa printre clienţii lor a unor persoane impozabile în Statele Unite. Băncile străine sunt sancţionate financiar dacă nu adoptă această măsură de transparenţă faţă de SUA.

În total, 45 de ţări au semnat saut sunt pe cale să semneze această convenţie cu SUA, dar discuţiile dintre Washington şi Moscova pe această temă au fost întrerupte.

"În conformitate cu abordarea noastră a angajamentului bilateral pe care îl avem cu Rusia, Statele Unite au suspendat negocierile cu Rusia pentru un acord FATCA", a declarat un purtător de cuvânt al Trezoreriei americane, fără a preciza oficial dacă întreruperea negocierilor reprezintă o nouă sancţiune la adresa Moscovei, ca răspuns la criza din Ucraina.

Aceasta înseamnă că, dacă Guvernul rus sau băncile în mod individual nu sunt înregistrate în convenţia FATCA, tranzacţiile spre aceste instituţii de credit ruse vor fi supuse unor penalităţi din partea autorităţilor de la Washington, punctează AFP.

Legea FATCA intră în vigoare pe 1 iulie, când urmează să fie aplicate primele penalităţi.

"În general, instituţiile financiare din ţări străine care nu au semnat conveţia cu Statele Unite trebuie să se înregistreze (individual) cu serviciile fiscului american (...). În caz contrar, ele vor fi supuse unei taxe de 30% din plăţile provenite din SUA", a precizat un purtător de cuvânt al Trezoreriei, citat de AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb