Negriţoiu a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Asigurătorilor din Austria despre RCA

M.I.
Bănci-Asigurări / 20 februarie 2017

Negriţoiu a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Asigurătorilor din Austria despre RCA

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, a participat la sfârşitul săptămânii trecute la Viena, la invitaţia Asociaţiei Asigurătorilor din Austria (VVO), la o întâlnire care a avut ca temă evoluţiile recente de pe piaţa asigurărilor din cele două ţări, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi subiecte de interes din sfera asigurărilor obligatorii auto (RCA). Având în vedere prevederile din legislaţia austriacă referitoare la preluarea obligatorie în anumite împrejurări a asiguraţilor cu risc ridicat printr-o alocare obligatorie de către VVO, au fost discutate şi chestiuni punctuale ce privesc motivele pentru care o companie poate refuza un potenţial client, practicile asimilate unui refuz (ex: stabilirea unei prime mai mari), modalitatea de alocare a clienţilor la o societate de asigurare, precum şi procedura pe care clientul refuzat trebuie să o urmeze.

Mişu Negriţoiu a declarat: "Ne uităm cu atenţie la bunele practici existente pe pieţele europene mature pentru a fundamenta acţiuni de perspectivă ce vizează stabilizarea şi stimularea dezvoltării pieţei de asigurări pe o direcţie sustenabilă".

ASF precizează că în Austria ponderea asigurărilor în Produsul Intern Brut este de 5,2% (7,7% la nivelul Uniunii Europene), în timp ce în ţara noastră gradul de penetrare a asigurărilor în PIB este de aproximativ 1,2%. Densitatea asigurărilor (raportul între valoarea primelor brute subscrise şi dimensiunea populaţiei unei ţări) este circa 2.000 de euro/cap de locuitor în Austria, nivel aproape similar cu cel consemnat la nivelul UE (2.100 euro/cap de locuitor), în timp ce în România acesta se ridică la puţin peste 90 de euro/cap de locuitor. În Austria, asigurările de viaţă deţin o pondere de aproape 40% din totalul pieţei, fiind urmate de asigurările de locuinţe şi clădiri (26%), asigurările auto (circa 18%), asigurările de sănătate (11%) şi asigurările de accidente (circa 6%). În România, segmentul RCA reprezintă 41,3% din totalul pieţei, în timp ce asigurările de viaţă deţin aproximativ 19,4% din piaţa asigurărilor.

În urma acestei întâlniri, cele două părţi au convenit continuarea dialogului la nivel de specialişti, având în vedere importanţa segmentului RCA pe piaţa asigurărilor din ţara noastră, precum şi derularea unor proiecte comune în domeniul educaţiei financiare şi al siguranţei rutiere, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb