NELU TĂTARU: "Focarele sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni şi copii şi în unităţile spitaliceşti"

S.B.
Miscellanea / 13 octombrie 2020

"Focarele sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni şi copii şi în unităţile spitaliceşti"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, în această seară, că focarele de Covid-19 sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni şi copii, dar şi în unităţile spitaliceşti, precizând că un focar se stinge atunci când în ultimele 14 zile nu mai apare niciun caz nou, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, Nelu Tătaru a fost întrebat,într-o conferinţă de presă, dacă nu crede că în buletinul zilnic transmis de autorităţi cu situaţia cazurilor de Covid-19 ar trebui să fie raportate şi unde sunt focarele.

"INSP face o evaluare la nivelul fiecărui judeţ pe focare şi pe intensitatea cazurilor din aceste focare. Din declaraţiile pe care le avem noi focarele sunt cu preponderenţă în instituţiile pentru bătrâni, pentru copii, pe locul doi sunt cele din unităţile spitaliceşti, pe locul trei sunt din agenţii economici şi urmează celelalte într-un număr mai mic. Fiecare judeţ are pe raportare focarele, fiecare judeţ are pe raportare evoluţia focarelor în ultimele 14 zile, ştim că un focar se stinge atunci când nu mai avem un caz nou în ultimele 14 zile. Avem această evaluare, în măsura în care vor respecta atât GDPR-ul, cât şi acea confidenţialitate pentru pacient şi locaţia unde se află, vom putea da şi publicităţii", a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat câte focare sunt în prezent în Bucureşti, Nelu Tătaru a răspuns: "Focarele sunt în dinamică, ele se nasc de la o zi la alta. Noi avem focare pe care le judecăm în ultimele 14 zile sau în ultima lună. Un focar constituit este apariţia a trei cazuri într-o anumită locaţie. Evoluţia şi evaluarea fiecărei anchete epidemiologice din spatele fiecărui caz, arată masivitatea acelui focar sau extinderea lui", potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Personalul medical si auxiliar si in general toti cei care lucreaza cu oamenii(lucratori in alimentatia publica,curieri,postasi,vamesi , jandarmi,politisti,functionari publici)trebuie testati de doua ori pe luna.Unii sunt asimptomatici,altii fac forme usoare de Covid si pun simptomatologia pe seama unei simple raceli,etc.Unii nu s-au testat deloc pana acum.Spre exemplu:personalul unui restaurant poarta masca,manusi ,li se masoara temperatura,respecta regulile de igiena dupa cum prevede legea dar daca nu e testat periodic nu este suficient.Despre personalul medical de pe ambulanta si din UPU nici nu mai vorbesc.Ar fi trebuit sa fie testati de nenumarate ori pana acum chiar daca sunt aparent sanatosi.Nu s-a dat lege pana acum fiindca toata lumea se eschiveaza,nu le convine sa le recolteze exudat nasofaringian si faringian fiindca nu e taman placut.In plus,mai stai si la coada,afara in frig si mai nimeresti si una care habar n-are sa recolteze de te doare nasul si gatul doua zile.

    astea au fost din totdeauna , propaganda desantata nu a fost , cum este acum . primul copil infectat a fost breaking news ca primul om pe luna . acum nu mai este decat covid , asa ceva !?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb