Nemţii vor să macine grâu de 30 de milioane euro în Banat

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 12 aprilie 2010

Nemţii vor să macine grâu de 30 de milioane euro în Banat

Aton Transilvania, companie membră a consorţiului german, Aton GmbH, va pune în funcţiune, la începutul lui mai, Moara Carani, cea mai mare unitate industrială de morărit din ţara noastră

Aton Transilvania, companie controlată de consorţiul german Aton GmbH urmează să pună în funcţiune, la începutul lunii mai, în localitatea bănăţeană Carani, cea mai mare unitate de morărit din ţara noastră în ceea ce priveşte capacitatea de producţie.

Holdingul german a intrat pe piaţa din ţara noastră în 2006, atunci când a plătit 20 de milioane de euro pentru "Moara Carani", un brand local care reprezintă singurul producător industrial de făină din grâu din regiunea Banat-Timişoara. Nemţii de la Aton au investit, în ultimii patru ani, circa 250 de milioane de euro în ţara noastră pe mai multe segmente de business, cel mai important fiind agricultura.

Moara Carani a fost achiziţionată, în 2006, de către consorţiul german cu patru unităţi de producţie (Carani I, II III şi IV). Însă, din pricina unor probleme de natură internă ale companiei, cele patru unităţi au fost oprite din 2008 - an în care noul proprietar a început lucrările de construcţie la Carani V.

În realizarea proiectului, Aton Transilvania a întâmpinat anumite dificultăţi. "Una dintre acestea a fost că timp de patru luni de zile am căutat, fără succes, în cea mai importantă zonă agricolă din România, un morar-şef priceput, care să corespundă cerinţelor noastre", a declarat Paul Milata, CEO al Aton Transilvania.

Managerul Aton Transilvania a precizat că noua unitate de morărit Carani V va avea o capacitate de producţie de 550 tone pe zi, cea mai mare parte a făinei obţinute urmând să fie comercializată preponderent pe pieţele externe.

Moara va mai produce griş şi tărâţe de grâu, iar conform managerului Aton Transilvania, morile Caran IV şi V pot stabili un record de 620 tone pe zi.

"Carani V va avea instalaţia cu cea mai mare capacitate de producţie din ţară şi, totodată, va fi singura moară din România cu sistem integrat - cultură, recoltare, măcinare, livrare", a declarat Paul Milata, adăugând că aceasta va fi şi una dintre cele mai mari din Europa de Est.

Managerul Aton Transilvania a precizat că unităţile I, II şi III de la Carani vor fi definitiv închise şi foarte probabil scoase la vânzare, compania urmând să vândă faina produsă doar în instalaţiile de la Carani IV şi V.

Vânzările de făină de la cere două unităţi ar putea aduce companiei venituri anuale de 30 de milione euro, la un preţ mediu de 200 de euro al tonei de făină. La cele două unităţi vor lucra circa 110 salariaţi, din cei 550 cât numără Aton Transilvania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb