Nepi Rockcastle a înregistrat un venit operaţional net de 405 milioane de euro în 2022

S.B.
Companii #Construcţii / 22 februarie 2023

Nepi Rockcastle a înregistrat un venit operaţional net de 405 milioane de euro în 2022

NEPI Rockcastle a înregistrat în anul fiscal 2022 un venit operaţional net record, de 405 milioane euro, cu 17% mai mult decât în 2021.

Rezultatul este determinat de creşterea semnificativă a cifrei de afaceri a chiriaşilor şi a nivelului chiriei de bază. Această performanţă vine într-un context economic dificil, marcat de inflaţia ridicată, creşterea ratelor dobânzilor şi de criza energetică declanşată de războiul din Ucraina.

"Puterea de adaptare a consumatorilor din Europa Centrală şi de Est şi disponibilitatea lor de a cheltui, post-pandemie, în medie, sume mai mari per vizită la mall, au susţinut performanţa centrelor comerciale ale NEPI Rockcastle. Pe acest fond, veniturile operaţionale înregistrate anul trecut au crescut. Businessul nostru şi-a revenit complet după doi ani de pandemie, ceea ce demonstrează rezistenţa retailului fizic din zona ECE, calitatea proprietăţilor grupului şi profesionalismul echipei noastre.

În ciuda perspectivelor economice incerte, pe parcursul acestui an, nu anticipăm încetinirea ritmului de creştere al NEPI Rockcastle. Investiţiile majore pe care le-am derulat în 2022, în special în centrele comerciale Forum Gdañsk şi Copernicus Shopping Centre, proprietăţi performante şi dominante pe piaţa poloneză, vor contribui în mod semnificativ la creşterea veniturilor operaţionale, în lunile următoare. Cererea chiriaşilor pentru spaţiile comerciale ale NEPI Rockcastle este mare. Numeroşi retaileri internaţionali au intrat pe noi pieţe sau şi-au extins prezenţa în zona ECE, prin deschiderea de magazine în centrele comerciale deţinute de NEPI Rockcastle. Contractele noastre de închiriere au inclusă protecţia împotriva inflaţiei prin indexare, iar cheltuielile de exploatare a proprietăţilor sunt foarte bine controlate, în special în ceea ce priveşte energia, unde producţia noastră de energie solară regenerabilă va avea un impact pozitiv. De asemenea, avem o poziţie solidă din punct de vedere al lichidităţii, cu un nivel sigur al gradului de îndatorare. Raportul împrumut-valoare (LTV) al NEPI Rockcastle este de 35,7%, după investiţiile semnificative realizate în 2022. Performanţa operaţională excelentă s-a tradus prin majorarea valorii portofoliului de proprietăţi al grupului, care a compensat creşterea randamentelor.

Aşadar, ne păstrăm optimismul în ceea ce priveşte perspectivele businessului, în 2023", a declarat Rudiger Dany, CEO al NEPI Rockcastle.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb