Nestle anunţă investiţii de până la 2 miliarde CHF pentru a stimula trecerea la plastic reciclat în ambalajele destinate industriei alimentare şi pentru a accelera dezvoltarea de soluţii inovatoare şi sustenabile pentru ambalaje, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.
Urmărind angajamentul asumat în 2018, de a produce şi utiliza 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile până în 2025, Nestle va reduce cu o treime utilizarea de materiale plastice noi, lucrând împreună cu alţi parteneri pentru promovarea principiilor economiei circulare şi pentru curăţarea deşeurilor de plastic din oceane, lacuri şi râuri.
Calitatea şi siguranţa alimentară sunt esenţiale, iar ambalajele au un rol crucial în asigurarea acestui aspect. Majoritatea acestor materiale plastice sunt dificil de reciclat, ceea ce duce la o ofertă limitată de materiale plastice reciclate care să respecte standardele de siguranţă alimentară. Pentru a crea o piaţă funcţională, Nestle se angajează să utilizeze până la 2 milioane de tone metrice de materiale plastice reciclate de calitate alimentară şi să aloce peste 1,5 miliarde CHF pentru a susţine costurile suplimentare generate de această iniţiativă.
Inovaţia în domeniul ambalajelor, incluzând materialele noi, sistemele de reutilizare a recipientelor şi soluţiile de reciclare, este una dintre provocările principale pentru un viitor fără deşeuri. Pe lângă cercetările proprii, realizate de Institutul Nestle de Ştiinţe al Ambalajelor, compania lansează un fond cu un capital de 250 de milioane CHF pentru investiţii în start-up-uri care se concentrează pe dezvoltarea de soluţii sustenabile de ambalare, mai precizează sursa.
Aceste două iniţiative completează eforturile Nestle în cercetare, producţie şi aprovizionare pentru ca ambalajele utilizate să fie reciclabile sau reutilizabile şi să contribuie la obiectivul său de a obţine zero emisii nete de gaze cu efect de seră până în 2050.
În paralel cu eforturile de inovare, Nestle implementează anual acţiuni de ecologizare pentru eliminarea deşeurilor din mediu, acţiuni de educare pentru tânara generaţie şi depune eforturi constante pentru o economie şi un mediu sustenabil. În România, acţiunile dedicate, în contextul Zilei Mondiale a Oceanelor, World Cleanup Day prin iniţiativa Popas şi a Summitului Tinerilor organizat sub egida Capitalei Tineretului Iaşi 2019, au implicat peste 800 de voluntari, au transmis mesaje educaţionale către aproape 3.000 de elevi şi au avut ca rezultat extragerea şi neutralizarea a aproape 40 de tone de deşeuri din arii protejate din România.