NEW YORK TIMES: SUA sunt tot mai îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea umilitoare

V.G.
Internaţional / 18 septembrie 2022

SUA sunt tot mai îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea umilitoare

Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagonul şi agenţiile de informaţii americane par mai îngrijorate ca niciodată că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea sa umilitoare din ultima perioadă, relatează New York Times, potrivit News.ro.

Oficialii americani nu ştiu ce formă ar putea lua escaladarea, dar multe dintre opţiunile pentru care se pregătesc sunt sumbre: un bombardament mai nediscriminatoriu al oraşelor ucrainene, o campanie de ucidere a unor lideri ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei, situate în ţări NATO precum Polonia şi România, care canalizează cantităţi extraordinare de arme, muniţie şi echipament militar în ţară.

Această relatare a efortului administraţiei de a controla escaladarea războiului se bazează pe conversaţii cu mai mult de o duzină de înalţi oficiali americani, în timp ce aceştia se străduiesc să calibreze următorii paşi, sperând să se bazeze pe progresele Ucrainei fără a declanşa un conflict mai larg.

Acestea se întâmplă pe măsură ce ucrainenii fac progrese, iar ruşii, deocamdată, sunt încă în dezordine.

Oficialii americani cred că, până acum, au reuşit să-şi mărească asistenţa militară, de informaţii şi economică acordată Ucrainei, pas cu pas, fără a provoca Moscova la represalii pe scară largă cu vreo mişcare majoră.

Ei spun că, aproape sigur, ar fi reacţionat cu putere dacă Washingtonul ar fi oferit Ucrainei, la începutul războiului, tipul de sprijin pe care îl primeşte acum, cum ar fi informaţii care i-au permis Ucrainei să omoare generali ruşi şi să ţintească depozite de arme, tancuri şi sisteme ruseşti de apărare aeriană, cu atacuri cu rachete ghidate de mare precizie.

În schimb, americanii cred că strategia lor progresivă şi refuzul de a oferi Ucrainei arme avansate sau avioane care ar putea ajunge adânc în Rusia, a limitat conflictul.

Dar Putin a devenit din ce în ce mai frustrat, din cauza problemelor întâmpinate de campania sa militară.

"Într-adevăr, răspundem destul de restrâns, dar asta este deocamdată. Dacă situaţia va continua să se dezvolte în acest fel, răspunsul va fi mai serios", a spus Putin vineri, după ce a participat la un summit regional din Uzbekistan."

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Oficialii americani la care face referire NYT sunt similari cu "un grup de tovarăși" din presa stalinista.

    Nu ni spune cine sunt ei și "ce vrea". Informații pe surse:)) No name, no face, no number. 

    Auzi ce vor rusnacii: "un bombardament mai nediscriminatoriu al orașelor ucrainene ... " :) 

    Fără discriminări adică, indiferent de rasa, clasă, gen și orientare .. Acum și în materie de bombe, să se asigure egalitate deplina. Drepturile omului:)) 

    Unde s-a ajuns cu aberațiile!

    1. In cazul folosirii bombardierelor nu ar mai putea vorbi despre "gropi comune", ar exista doar "cratere unice".

      Cei care au descarcat bombe atomice peste civili, acum tin lectii de morala, e hilar. 

      iar le-ncurci

      aia care au descarcat bombe atomice peste civili au facut-o peste o tara care i-a atacat iar dupa ani de conflict conducerea nu dorea sa capituleze ceea ce ar fi lungit razboiul cel putin cateva luni de zile 

      Este discutabil din punct de vedere etic dar nu exista nici o similitudine cu razboiul pornit de Putin in Ucraina unde agresorul e suparat ca victima nu cedeaza si vrea sa distruga si mai mult.

      Deci crimele de război sunt justificate atunci când nu se dorește prelungirea războiului. Ok, reținut!

      Vorbesti de al doilea razboi mondial sau de prezent? Incerci sa amesteci planurile istorice pentru a iti lega o naratiune care iti convine? Regulile razboiului au evoluat de-a lungul timpului, rusii in schimb au ramas in evul mediu.

      Deci crimele de război sunt scuzabile dacă au fost făcute mai demult. O singură crimă de război pe țară e acceptabil. Ok, reținut!

      Tu pasezi, tu sutezi, tu te aplauzi?

      Intelegem ca nu te duce capul. Adica esti un rusnac propagandist.

      Ok, reținut! 

      cand esti bleg asa ramai toata viata

    După ce au provocat războiul sunt

    foarte preocupați de escaladarea ei,

    ce stupizi ne cred americanii 

    1. NYT face programare predictivă. Ne spune că va urma o escaladare și o extindere a conflictului care nu-i defel generată de implicarea în confluct a superputerii și a alianței defensive, că vor exploda niște bombe prin România, Polonia și că vom avea un război mondial deschis la anul (acum e prin intermediari, gen zeci de mii de mercenari din armatele aliate, coordonare din Ramstein). Probabil că dețin știri pe surse: de altfel au primit avertizări clare de extindere a războiului, iar acum ne previn- le sunt recunoscător!!!

      Au provocat și întrețin razboiul ,nu am văzut pe nimeni sa se gândească la pace,acest război nu trebuia sa înceapă,dar ...ce nu ne spune media este ca în ucraina este razboi din 2014 dar atacatorii sunt...

    Adica, amerlocii ar vrea ca ei sa lupte in Ucraina cu armele lor si purtand uniforme ucrainiene, iar rusii sa nu faca nimic!

    Americanii ne împing într-un război care nu ne privește. Asta a fost întotdeauna strategia lor publică: purtarea războaielor cât mai departe de granițele lor.

    Naratiunea trolilor se transforma. Acum apar bombe prin Romania. Aceasi logica precara aplicata in Ucraina - ba, vezi ce mare sunt? De ce nu te predai?

    Am o veste pentru toti de teapa asta - lumea are lucruri de facut, nu sa bage in seama trogloditi ca Putin sa altii, care deja au ajuns la cea mai joasa treapta! 

    1. Americanii au bagat Ukraina in razboi cut Russia.. Tot ei sunt cei care intretin conflictul trimitand in Ukraina armament si tehnica militara noua.. Tot ei sunt cei care vor sa bage in razboi si Romania si Polonia cu Russia iar ei sa se bucure acasa la ei de liniste si pace...

      Inca un idiot util al Vestului, de parca n-ar fi plina Lumea de ei!

      Eu zicsa mai pui un comentariu, ca sa para ca sunteti trei.

      Oricum nu te baga nimeni in seama 

    Iar.... vai de mine ce parere proasta au americanii despre presa mondiala si despre credulii care o mai citesc. Pai nu ne spuneati ca rusii sunt terminati, nu mai au munitie, nu mai au rachete, fura ligheane si linguri (sigur ca mai era un prost care credea ca poti indesa o masina de spalat intr-un tanc) cand fug din calea ucranilor cu cranii pe uniforma.

    Pai cum mai poate o astfel de armata sa "escaladeze"? Sa mareasca ritmul si pedeapsa pentru ucrani? Americanii au dreptate sa creada 90% din populatie ca fiind de-a dreptul tampita. Asa si este. Dar mai sunt unii care stiu citi si nu sunt analfabeti functional. 

    Decideti-va.... ori este o armata facuta praf? Ori este capabila sa riposteze mult mai energic. 

    1. Acolo este un razboi al pulberilor, ambele armate sunt praf

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb