Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a convenit asupra preţului la energia electrică pentru consumatorii casnici pentru perioada următoare, respectiv 0,68 lei/kWh pentru un consum lunar sub pragul de 100 kWh, 0,80 lei/kWh pentru un consum lunar între 100 kWh şi 255 kWh şi 1,3 lei/kWh pentru un consum lunar de peste 255 kWh, măsurile urmând a fi aplicate pentru cel puţin un an, începând cu 1 ianuarie 2023, transmite Agerpres.
Şeful Executivul a făcut precizările, astăzi, la Vicovu de sus, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul Suceava.
"Ieri a fost o decizie pe care am luat-o pe marginea unor formate şi date de lucru pe care le-am avut, împreună cu instituţiile care lucrează în domeniu şi au responsabilitatea pentru tot ceea ce înseamnă sectorul energetic din ţara noastră şi am convenit că vom continua să asigurăm preţul de 0,68 de lei pentru cetăţenii care consumă până la 100 kWh, 0,80 lei pentru cei care consumă până în 255 kWh. Acelaşi preţ va fi şi pentru cei care consumă peste 255 kWh până la acest plafon, dar ce depăşeşte va avea un alt nivel de plată şi este luată în calcul acea sumă pe care aţi vehiculat-o de 1,3 lei/kWh", a declarat Nicolae Ciucă.
El a precizat că pentru IMM-uri s-a stabilit menţinerea preţului de 1 leu/kWh, iar pentru marii consumatori - 1,3 lei/kWh.
"Urmează ca toate aceste elemente tehnice să fie cuprinse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă", a adăugat Ciucă.
Premierul a precizat că măsurile anunţate urmează să fi aplicate pentru cel puţin un an, întrebat dacă termenul de aplicare este până în 2025.
"Este foarte dificil să stabilim un ecart de timp atât de mare. Trebuie să vedem că numai anul acesta am venit cu a treia ordonanţă. (...) Este nevoie să avem flexibilitatea necesară să putem să ne adaptăm la toată această dinamică. Este important să ne protejăm cetăţenii vulnerabili, este important să ne protejăm IMM-urile şi este important să ne protejăm inclusiv consumatorii mari, pentru că, practic, discutăm despre competitivitatea produselor româneşti care ne asigură menţinerea în piaţă. În acest moment, probabil, vom aplica pe încă un an de zile, începând cu 1 ianuarie", a declarat Ciucă.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.11.2022, 19:37)
Mai porcilor, ia incercati voi sa va incalziti casele, apartamentele iarna cu doar 255 kWh. Sa vedem daca veti reusi. Nesimtitilor. 300 kWh era minimum pentru un apartament de doua camere. 255 ajunge doar pentru o garsoniera. Si cei cu 3 sau 4 camere cum isi vor mai incalzi camerele? Dormim cu totii in acelasi pat? Incalzim doar o camera? Facem cu totii dus in aceeasi apa incalzita la boiler? Sau ne spalam cu prosopul ud in apa in care am spalat si vasele?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2022, 02:26)
Cand mergi la vot data viitoare tine cont ca exista un singur partid cu doua sigle :
Psd si pnl sau doi in unu. Deci daca votezi pnl vei primi bonus si psd si invers.
Si pt ca nu vreau bonusuri de la ticalosi, tradatori si lasi gen iohanis sau rares bogdan voi merge cu usr
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.11.2022, 08:17)
Vei fi fericit cum ai fost in timpul mguvernului Cutu
2. ?
(mesaj trimis de ?????? în data de 11.11.2022, 10:44)
& Au fost aleși ca producători și distribuitori de energie să pună prețuri , ?