Nicolescu: "Nu se mai impune creşterea preţului gazelor"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 iunie 2014

Creşterea suplimentară a preţului gazelor nu mai este necesară, deoarece tarifele au fost aliniate deja cu cele din ţările din regiune, a declarat, vineri, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu. "Rolul alinierii preţurilor nu este să avem preţuri mari, ci convergente. Convergenţa este atinsă", a afirmat ministrul.

Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE (reglementatorul pieţei de energie), a declarat, citat de Mediafax, că aplicarea dereglementării preţului gazelor naturale pentru populaţie va detemina o scumpire cu 2% la 1 iulie şi cu 3% la 1 octombrie, dar, dacă importurile de gaze ruseşti vor fi mai mici, aceste majorări s-ar putea înjumătăţi.

Domnia sa a precizat, însă, că taxa pe stâlp se va regăsi în facturile la electricitate ale consumatorilor casnici, care ar putea, astfel, să se majoreze cu 1-2%. "Legislaţia spune că orice cost se regăseşte preţul final", a completat domnul Havrileţ. Încă nu poate fi determinat exact impactul în facturi al acestei taxe, pentru că nicio companie nu a transmis ANRE cereri de recunoaştere în tarife a taxei, conform sursei citate. Totuşi, recunoaşterea în facturi va fi făcută ori la 1 iulie, ori la 1 ianuarie 2015 şi va afecta doar preţul reglementat al energiei, a precizat Havrileţ.

Impozitul pe proprietate pentru construcţiile speciale, de 1,5% din valoarea construcţiei, a fost introdus la începutul acestui an, iar normele metodologice care clarifică modul de achitare a taxei au fost aprobate în luna mai. Mediul de afaceri a reproşat Ministerului Finanţelor că nu a eliminat neclarităţile din aplicarea şi calcului taxei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb