Nicuşor Dan a vorbit miercuri, la prezentarea bilanţului la 20 de zile de mandat despre contractul semnat pentru finanţarea modernizării reţelei de termoficare în valoare de 300 milioane euro şi a amintit despre suma de 200 milioane euro care va veni din partea Guvernului pentru ca lucrările să poată fi demarate în primăvara anului viitor. "O să avem o iarnă dificilă. Ce putem face e să intervenim în cel mai scurt timp posibil la sutele de avarii care se vor întâmpla", a adăugat Dan. Primarul General a precizat că la Societatea de Transport Bucureşti a făcut un chestionar printre şoferi şi vatmani şi au fost identificate liniile pe care sunt aglomerări la orele de vârg şi intervalele orare în care sunt pasageri care nu poată mască în mijloacele de transport în comun, precizând că vor fi luate măsuri pe acele zone, potrivit News.
Principalele declaraţii ale lui Nicuşor Dan:
"Suntem la 20 de zile de la preluarea mandatului şi am considerat potrivit să vă spun eu ce e mai important din ce s-a întâmplat în PMB. Am zis la preluarea mandatuui că există 3 priorităţi - criza coronavirus, situaţia financiară şi situaţia privind termoficarea.
Am detaşat 200 de persoane de la administraţia spitalelor către DSP, am organizat la Arena Naţională 270 de posturi, plus studenţi de la Facultatea de Medicină Carol Davila. A contribuit foarte mult STS şi Instituţia Prefectului. În momentul acesta nu mai există întâarzieri în ceea ce priveşte anchetele epidemiologice. Nu mai există probleme la Ambulanţa Ilfov. Au fost detaşate persoane la DSP Ilfov, care aveau probleme pe anchetele epidemiologice. Am semnat acorduri cu hoteluri pentru locuri de carantinare. O problemă ar fi paturile ATI.
La STB am făcut un chestionar printre şoferi şi vatmani şi am tras două concluzii. Am identificat liniile pe care există aglomerări la orele de vârf şi intervalele orare la care pasagerii nu poartă mască şi vom acţiona pe acele zone.
În ceea ce priveşte termia, vă aduc aminte de ce am spus în campanie - o să avem o iarnă dificilă. Ce putem face e să intervenim în cel mai scurt timp posibil la sutele de avarii care se vor întâmpla. Şi doi vom informa cetăţenii privind ce se întâmplă. O să vă arăt call center-ul infiinţat în interiorul primăriei. Tot pe termie am semnat acel contract de finanţare de 300 mlioane euro şi avem promisiunea e la Guvern de încă 200 milioane euro pentru a începe lucrări de schimbare a reţelei principale de transport, din primăvară.
În ceea ce priveşte partea financiară, am găsit în conturi 4 milioane lei,, 80 milioane poprire pe conturi şi nu a fost evident să plătim în jur de 10 noiembrie să plătim salariile, dar le-am plătit pentru primărie şi administraţiile din subordine. Datoriile primărie şi a instituţiilor din subordine sunt 3 miliarde de lei, datorii curente. De aici vin probleme - e o uriaşă problemă să vedem ce plătim mai întâi, a doua problemă e că nu există încredere din partea sistemului financiar pentru a cofinanţa lucrările pe care vrem să le începe de la anul. Soluţia de principiu agreată cu ministrul Finanţelor e să facem curăţenie în finanţele municipalităţii, adică să avem un buget realist pe anul 2021, să recunoaştem datoriile companiilor din subordine, în special Termoenergetica şi STB.
Am pomenit deja contractul pentru cele 300 milioane euro pentru termie. Am mai avut o discuţie cu ministrul Mediului pentru 23 milioane lei pentru staţii de încărcare electrice în Bucureşti şi o să vedem la Ministerul Fondurilor Europene nişte contracte de finanţare pe care o să le semnăm pentru finanţate tot în Bucureşti, zilele următoare".
1. De ce ???
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 13:42)
La polul Nord se poate ...
2. Dacă nu ești în stare să-
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 14:16)
pleacă și lasă-l pe altul.
Se vor lămuri și bucureștenii ce hram porți.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 14:55)
Deci apa calda si caldura la anul si la multi ani,peste 4 ani o sa mai ceara un mandat tot ca aceleasi promisiuni,placutele zuedeze se intorc ca un bumerarg
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 16:50)
Paii si tie o sa-ti curga mucii de frig, ca si mucurestenilor ce te-au ales.
5. fără titlu
(mesaj trimis de Hanni în data de 18.11.2020, 18:01)
In toata tara, mai sunt 10 apartamente conectate la incalzirea centrala. restul toti si-au pus centrale de apartament pe cheltuiala lor. In Bucale s-a ajuns aici, pentru ca incalzirea era cea mai ieftina din tara, din cauza subventiilor. Daca plateau si descendentii lui Bucur aceleasi preturi cu restul tarii, treceau la centrale de ap si acum aveau caldura si apa calda.
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 18:48)
Ai perfectă dreptate ! Să-și pună centrale! Pe de altă parte Nicușor Dan nu poate face minuni!
5.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.11.2020, 21:05)
Pana face Nicusor apa calda si caldura propbabil va veni incalzirea globala si nu mai va fi nevoie de asa ceva. Probabil acesta este si strategia. Dupa n+1 mandate va spune ca a rezolvat aceste probleme de care nu mai are nimeni nevoie si dupa ce banii cheltuiti se vor duce unde trebuie.
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de Vali în data de 18.11.2020, 21:20)
draga Hanni, centralele de apartament vor fi istorie pana in 2032.
de ce?
pentru ca de aia... :) de Green Deal de implementat european si la nivel mondial !
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de Vali în data de 18.11.2020, 21:22)
cei care au ramas pe sistemele de termoficare clasice sunt cei mai castigati
eu sunt pe sistem clasic de termoficare - care e si mai ecologic ...are o amprenta de carbon mult , mult inferioara unei centrale pe gaze!
si am 22-25 grade celsius in casa continuu si ma doare la bascheti !
platesc de 2.5-3.5 ori mai putin decat cineva cu centrala !
:P :P :P !
5.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.4)
(mesaj trimis de Hanni în data de 19.11.2020, 11:04)
Draga Vali, platesti 160 de lei giga caloria cand ar trebui sa fie 400 de lei. Normal ca ai ramas la incalzirea centrala. Vedem daca ramai cand nu vor mai fi subventii nesimtite la Bucuresti.
Gazul este prins in green deal, deci nu vor disparea centralele. poate se vor transforma in centrale de bloc, pentru o eficienta mai mare.
6. fără titlu
(mesaj trimis de Vali în data de 18.11.2020, 21:18)
folositi perioada de pana la finalul semestrului 1 / 2022 pentru a face cat de multe lucrari puteti in Bucuresti
pana atunci pademia covid va fi rezolvata si traficul se va reintoarce la valori normale in Bucuresti - deci reapare aglomeratia severa
avand in vedere cat va fi de sapat (deci va dati seama de blocaje in trafic) va sugerez sa folositi arcul de timp cat inca e mai relaxat traficul - pana la finalul semestrului 1 / 2022.
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Csilla în data de 19.11.2020, 11:05)
Stai relax Vali, winter is coming, adio caldurica la Bucuresti cand incep avariile :))))))