Nicuşor Dan: "Peste 30.000 de locuri de parcare cu plată în centrul Capitalei; vrem să ajungem la 90.000"

T.B.
Politică / 23 noiembrie 2023

Nicuşor Dan: "Peste 30.000 de locuri de parcare cu plată în centrul Capitalei; vrem să ajungem la 90.000"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, joi, că în centrul Capitalei au fost amenajate peste 30.000 de locuri de parcare cu plată, exprimându-şi speranţa ca numărul acestora va depăşi 90.000, potrivit agerpres.

Potrivit sursei menţionate, el a admis că se aştepta la opoziţie din partea bucureştenilor în ceea ce priveşte taxarea parcării, dar este bucuros că aceştia au luat măsura ca atare: "O măsură pe care sunt foarte bucuros că bucureştenii au preluat-o ca atare - aceea de a taxa parcarea... Mă aşteptam să existe opoziţie, dar bucureştenii au înţeles că e normal să taxezi parcarea. Am depăşit 30.000 de locuri de parcare plătite. Vrem să ajungem la 90.000 în zona centrală şi după aceea vedem extinderea. În zonele unde am implementat-o deja, se simte. Lumea e disciplinată, găseşti loc de parcare. S-a redus în zonele respective traficul", a afirmat primarul general, pentru RFI.

Nicuşor Dan a precizat, totodată, că îşi dorea ca elaborarea studiului de fezabilitate privind sistemul de semaforizare inteligentă să înceapă în ianuarie 2023, dar atribuirea contractului a fost blocată în urma contestaţiilor, relatează sursa indicată. Proiectul de modernizare a semafoarelor are patru etape şi este finanţat prin PNRR, conform sursei citate.

Potrivit agerpres, "Mai mult de 95% (dintre semafoare - n.r.) nu iau decizii în timp real. Rămân la schema pe care o au, indiferent ce se întâmplă în trafic. Soluţia e să schimbi modul în care se văd maşinile, pe cameră optică, în loc de banda inductivă pe care o agăţi sau care la îngheţ-dezgheţ nu rezistă. În al doilea rând, ele toate trebuie conectate cu serverul central care să ia decizii în timp real şi care să modifice intervalele de verde-roşu. Eu mi-aş fi dorit ca studiul de fezabilitate să înceapă în ianuarie. Am făcut prefezabilitate în care am luat toate intersecţiile şi am văzut ce e în toate cele 500. Apoi am făcut documentaţia de atribuire. Am şi atribuit, dar iată că ne-au blocat contestaţiile între competitori. Din momentul în care începem studiul de fezabilitate durează cam trei ani implementarea, cu totul, pentru că trebuie să faci procedură de achiziţie şi pentru materiale, pentru instalarea lor", a explicat edilul general.

Potrivit acestuia, administraţia locală îşi doreşte să încurajeze bucureştenii să folosească transportul public, potrivit sursei. În acest sens, Nicuşor Dan a reamintit că au fost aduse 70 din cele 100 de tramvaie noi şi urmează să fie puse în circulaţie autobuze electrice şi troleibuze noi, transmite agerpres.ro. Primăria Capitalei urmează să modernizeze liniile de tramvai de pe Calea Călăraşilor, din zona Arena Naţională sau de pe Bulevardul Mihalache, menţionează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. sa mai termine cu monopolul asta!!!

    da chiar nu se sesizeaza nimeni?! 

    a luat toate si de la blocuri…. ce zice legea ..?! nu se respecta legea in multe sectoare… se incalca dreptul cetatenilor la parcari de forma asta speculativa… da speculativa de monopolizare si taxare … 

    in 5 ani imbatraneste orasul si mor alti 5 milioane in fata pe tara… 

    terminati cu hapsaneala! 

    s c c r e t 

    Degeaba nicusor ca nu mai iesi primar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb