NICUŞOR DAN: ''Primarul Capitalei a promis teste pentru COVID-19, dar nu le-a făcut''

G.U.
Miscellanea / 7 septembrie 2020

''Primarul Capitalei a promis teste pentru COVID-19, dar nu le-a făcut''

Primarul general al Capitalei a promis bucureştenilor teste pentru COVID-19, dar nu a realizat, până la 31 august, decât 1% din totalul testelor făcute la nivel naţional de la începutul pandemiei, a afirmat, astăzi, Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, transmite Agerpres.

"Eu sunt un susţinător al testării (...). Numai că, atunci când spunem că facem testare, să o şi facem. Şi, pentru că au trecut deja 6 luni de când această pandemie a început, este momentul să venim şi cu nişte cifre - câte teste s-au făcut în România. (...) Până acum s-au depăşit 1.900.000. Câte a făcut Primăria? Nici 1%. 13.000 de teste aproximativ până în 31 august. Nu mai vorbesc de cum au fost, dacă au fost făcute pe persoane care trebuia sau la întâmplare. Concluzia este că am avut un primar care a vorbit despre testare şi n-a făcut nicio testare", a declarat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

El a reiterat invitaţia făcută primarului general de a participa la trei dezbateri în perioada campaniei electorale, pentru a discuta despre proiectele Capitalei.

"În urmă cu 20 de zile am invitat-o pe Gabriela Firea la trei dezbateri în campanie. A dat un răspuns evaziv şi atunci revin cu o invitaţie. O invit pe Gabriela Firea la trei dezbateri în ultima săptămână de campanie - miercuri, 23 (septembrie - n.r.), joi, 24, vineri, 25, în sala de consiliu a Primăriei Capitalei, cu toate televiziunile care vor să vină de faţă. (...) O invit să organizăm împreună această dezbatere unu la unu, cu un moderator pe care îl alegem şi cu toate televiziunile de faţă", a adăugat Nicuşor Dan.

Liderul consilierilor generali USR, Ana Ciceală, a susţinut că planul de testare anunţat de Primăria Generală este "un mare eşec în a prioritiza nevoile medicale ale cetăţenilor".

Potrivit acesteia, Primăria Generală a reuşit testarea a doar 774 de oameni din 3.000 de teste prognozate.

"Astăzi, Gabriela Firea ridică acea ştachetă de 3.000 la 27.000 de teste, dar (...) e puţin probabil ca în trei luni să ajungi la acest număr. Astăzi, primarul general, cu aceste eşecuri pe masă, vine şi ne propune câteva proiecte de testări care pot să sune bine. E bine să testăm elevii şi profesorii, vom vota şi noi acest proiect, dar nu putem avea încredere pe baza rezultatelor trecute că se va şi realiza. Pe testarea de anticorpi nu avem nicio oportunitate medicală, fiindcă, de fapt, se testează voluntarii, deci nu va fi un eşantion statistic relevant şi, în acelaşi timp, nu depistează virusul această testare de anticorpi. Singura testare care depistează virusul este testarea PCR. Consilierii USR vor face astăzi un amendament la proiect pentru a aduce tot bugetul de la testarea de anticorpi la testarea PCR prevăzută la punctul 3 pe ordinea de zi", a spus Ana Ciceală.

Stelian Bujduveanu, liderul consilierilor generali ai PNL, a amintit că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îşi propune ca numărul total de teste să ajungă, în perioada următoare, în total, pe proiecte, la 350.000.

"Dacă în 6 luni a făcut 13.000, cum va reuşi să ajungă la 350.000 în perioada următoare? Mai mult, proiectul care e pus astăzi pe ordinea de zi, care face referire la testarea copiilor din Bucureşti, din perspectiva noastră este prezentat ca o sperietoare, doreşte să inducă panică în părinţii din Bucureşti. (...) Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ne-au spus că un asemenea proiect nu este oportun din mai multe puncte de vedere. (...) Un astfel de proiect este pentru PR şi pentru a insinua o stare de panică în rândul părinţilor, pentru că începe anul şcolar", a spus consilierul liberal.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. pacalici

    "boschetarul" traieste!!.....nu aflam ce si cum va face el cand va iesi din boscheti, aflam doar ce nu ar fi facut firea! mucusor, nu trebuie sa ne spui ce trebuie sa vedem noi din activitatea lui firea, spune-ne ce vei face tu! clar, ce, cum, cu termene...etc!! altfel, baga-te in boscheti si fa ce face orice boschetar!

    plicusor ban , eu am crezut , ca , daca vrei sa fii primar, ai si ceva idei , nu doar sa copii pe cei din pdl , care altceva decat pee seee deee ,nu stiu , iar tu doar firea nu face si firea nu drege .dar tu ce vrei sa faci ca primar , tot cu firea ?

    1. Nicusor,scobeste-te in nas si admira-ti mucusul !.Minti mai abitir decat HOLERA GALBENA!N-ai fata de primar.Profesorii au fost cei mai slabi conducatori!Ex:IORGA, GOGA si in zilele noastre CONSTANTINESU si IOHANNIS.

    Acest individ in cazul in care o sa fie primar probabil o sa faca ce se pricepe el cel mai bine o sa dea primaria in judecata!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb