"Nissan" cumpără 34% din "Mitsubishi"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 mai 2016

"Nissan" cumpără 34% din "Mitsubishi"

Constructorul auto japonez "Nissan Motor" Co. va prelua, printr-o majorare de capital, 34% din acţiunile "Mitsubishi Motors", care trece în prezent printr-o perioadă dificilă, după ce a admis că a exagerat economiile de combustibil pentru mai multe modele de automobile, arată unele documente oficiale publicate joi, informează AFP.

Într-o notificare trimisă Agenţiei de Servicii Financiare din Japonia (FSA) şi consultată de AFP, "Mitsubishi Motors" explica faptul că are intenţia să vândă către "Nissan" un pachet de 506,6 milioane noi acţiuni ordinare, la un preţ de 468,52 de yeni per titlu, adică un total de 237,36 miliarde yeni (1,9 miliarde de euro), conform Agerpres.

"Vom ajuta această companie să răspundă provocărilor cu care se confruntă, în special în redobândirea încrederii consumatorilor în consumul de combustibil al automobilelor sale", a declarat directorul general al "Nissan" şi "Renault", Carlos Ghosn. Acesta a adăugat că tranzacţia în urma căreia "Nissan" va deveni cel mai mare acţionar la "Mitsubishi Motors" este una de tip "win-win".

Acţiunile "Mitsubishi Motors" valorau 495 de yeni miercuri, înainte ca în presă să apară informaţii referitoare la o posibilă alianţă între "Nissan" şi "Mitsubishi".

Cele două companii sunt deja partenere: "Nissan" produce berline pentru "Mitsubishi", care, la rândul, său fabrică minivehicule pentru "Nissan". În topul celor mai mari constructori auto niponi, "Nissan" ocupă locul patru, iar "Mitsubishi Motors" - locul şase.

Valoarea de piaţă a "Mitsubishi Motors", al şaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate, până la aproximativ trei miliarde de dolari, după ce, luna trecută, compania a recunoscut că a exagerat economiile de combustibil pentru patru modele de automobile vândute pe piaţa japoneză şi, de asemenea, că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 1991.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb