Niţă a vorbit cu Oettinger despre sprijinul pentru marii consumatori de energie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 octombrie 2013

Niţă a vorbit cu Oettinger despre sprijinul pentru marii consumatori de energie

Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, s-a întâlnit, ieri, cu Gunther Oettinger, Comisarul European pentru Energie, pentru a discuta despre transpunerea celui de-al treilea pachet legislativ privind piaţa internă de energie, reglementările din domeniul surselor de energie regenerabilă, securitatea energetică, potenţialele scheme suport pentru consumatorii industriali.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, ministrul Niţă a prezentat principalele elemente care au stat la baza OUG 57/2013 (amână tranzacţionarea unei părţi importante a certificatelor verzi) şi a abordat subiectul potenţialelor scheme de sprijin pentru consumatorii industriali. Autorităţile analizează în acest moment diferite scenarii de lucru, urmând să notifice Comisia în momentul identificării celei mai bune variante. În urma notificării, autorităţile europene urmează să se pronunţe asupra potenţialei implementări a măsurii propuse.

Constantin Niţă a declarat: "Am discutat despre energia regenerabilă şi impactul acesteia la nivelul costurilor suportate de consumatorii industriali şi casnici. România va continua să sprijine acest sector, păstrând un echilibru necesar pentru economia locală. Nu trebuie să pierdem din vedere faptul că suntem printre ţările aflate în grafic atunci când vorbim despre ţintele asumate pentru 2020. Ţinta asumată de România în conformitate cu Directiva 2009/28/EC privind ponderea energiei verzi în consumul final de energie la nivelul anului 2020 este de 24%. În 2010, România a realizat o pondere de 23,6% şi s-a clasat pe locul 2 în UE. Suntem atenţi în continuare la evoluţia discuţiilor în plan european şi aşteptăm publicarea de către Comisia Europeană a liniilor directoare şi schimbului de bune practici pentru schemele naţionale de sprijin pentru energiile regenerabile. Discuţiile de la Bruxelles reconfirmă angajamentul României de a avea o prezenţă activă la nivel european".

În ceea ce priveşte securitatea energetică, discuţiile s-au concentrat pe necesitatea elaborării unei politici comune în domeniul energiei, politică ce ar trebui să răspundă provocărilor actuale în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii energetice din Europa de Sud-Est, zonă în care este nevoie de diversificarea surselor de aprovizionare. Constantin Niţă a declarat că România are o opţiune strategică prin zăcămintele de gaze naturale din Marea Neagră şi că Transgaz şi Romgaz au capacitatea de a asigura infrastructura necesară valorificării rezervelor din Marea Neagră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb