Noble Securities: Preţurile carburanţilor, temperate de recenta apreciere a leului faţă de dolar

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 17 iulie 2013

Noble Securities: Preţurile carburanţilor, temperate de recenta apreciere a leului faţă de dolar

Preţurile carburanţilor ar putea fi ajutate de recenta apreciere a leului faţă de dolarul american, se arată într-un comunicat al sucursalei locale a firmei de brokeraj Noble Securities. "Leul a oscilat în ultimele săptămâni pe pieţele financiare în jurul intervalului de 3,45 - 3,47 lei pentru un dolar, depăşind astfel plafonul de la începutul lunii aprilie, când cotaţia se situa în zona 3,42- 3,45 lei pentru un dolar. Discursul preşedintelui FED (Rezerva Federală n.r.) de miercurea trecută, însă, care a arătat că autorităţile americane totuşi nu se grăbesc foarte tare să reducă semnificativ stimulentele monetare, a condus la deprecierea dolarului american, aşa încât inclusiv leul a < profitat > de această evoluţie: moneda naţională a încheiat săptămâna trecută cu o cotaţie de 3,3774 lei pentru un dolar american, adică sub plafonul de la începutul lui aprilie", arată datele Noble Securities.

Silviu Pojar, sales manager Noble Securities - sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding, se aşteaptă ca recenta apreciere "surpriză" a leului faţă de dolarul american să reducă deocamdată posibilitatea unor noi majorări (semnificative) ale preţurilor carburanţilor în România deşi petrolul s-a scumpit în ultimele săptămâni.

"Însă, după cum observăm, pieţele trec printr-o perioadă extrem de volatilă, iar valorile mărfurilor şi valutelor pot suporta modificări majore chiar de la o zi la alta, cu efectele de rigoare", a arătat oficialul Noble Securities, citat de Agerpres.

Preţul petrolului Brent, relevant pentru Europa, s-a aflat pe un trend ascendent în ultimele 3 săptămâni, marcând o creştere de la nivelul de 100,69 dolari pe baril la începutul intervalului menţionat, până la 108,94 dolari/baril vinerea trecută, la finele zilei de tranzacţionare, ceea ce înseamnă o creştere de circa 8,2% per ansamblul perioadei respective.

"Petrolul Brent a început anul 2013 la un preţ de 111,32 dolari/baril, atingând maximul pe anul în curs în luna februarie, când s-a apropiat de 120 dolari/baril", informează documentul citat.

Potrivit lui Silviu Pojar, nici economia globală reală şi nici speculaţiile din lumea financiară nu au putut susţine acest preţ.

"Începând cu cea de-a doua lună a acestui an petrolul a intrat pe un trend descendent, având chiar câteva tentative de scurtă durată de a se stabiliza sub pragul de 100 dolari/ baril, fără succes însă", a arătat Pojar.

Săptămâna trecută preţul petrolului Brent a ajuns la maximul ultimelor luni, respectiv într-o zonă de preţ neatinsă după zilele de început de aprilie (107- 109 dolari/baril).

În 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a deschis în România sucursala locală a firmei de brokeraj Noble Securities. Getin Noble Bank Group of Companies deţine bănci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investiţii, companii de consultanţă financiară şi imobiliară, leasing şi asigurări. La rândul său, Getin Holding deţine bănci, companii de leasing şi asigurări, precum şi alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus şi România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane euro, iar Getin Holding a obţinut un profit net de 250 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb