Noi audieri în dosarul violenţelor din 10 august

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2018

Noi audieri în dosarul violenţelor din 10 august

Declaraţiile recente ale primarului Capitalei, Gabriela Firea, cu privire la implicarea ministrului de interne Carmen Dan în coordonarea intervenţiei violente, din 10 august, a Jandarmeriei asupra manifestanţilor paşnici din Piaţa Victoriei, nu au rămas fără ecou.

Astăzi, Gabriela Firea va merge la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Jus­tiţie, în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Primarul Capitalei a declarat, pentru News.ro, că probabil va fi audiată de către procuri în calitate de martor.

La Parchetul General au fost audiaţi în acest dosar şi viceprimarul Aurelian Bădulescu şi prefectul Capitalei Speranţa Cliseru.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, la Parchetul General au fost depuse peste 760 de plângeri împotriva Jandarmeriei.

Nici ministrul de interne Carmen Dan nu a scăpat de prezentarea explicaţiilor cu privire la evenimentele recente. Ea va fi audiată, astăzi, în Comisia de Apărare din Senat, în urma acuzaţiilor aduse de Gabriela Firea cu privire la reprimarea violentă a mitingului din 10 august.

Cu privire la această audiere, Carmen Dan a declarat, conform Agerpres: "Voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instituţional, aşa cum este normal. Şi un astfel de cadru poate fi la Comisia de Apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14:30. Vă asigur că acolo avem toa­tă disponibilitatea să răspundem tuturor întrebărilor".

Ea a menţionat că a trimis, ieri, la comisiile de Apărare din Parlament raportul Ministerului de Interne cu privire la protestul din 10 august, raport ce se află deja la dispoziţia Parchetului Militar.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat-o sâmbătă pe Carmen Dan că este vinovată de reprimarea violentă a mitingului din 10 august: "Ştiu din cele pe care le-am observat că doamna Dan se consultă pe anumite subiecte cu domnul preşedinte, plus că domnul preşedinte Dragnea a propus-o ca ministru pe doamna Dan. (...) Nu e uşor să vezi că se întâmplă lupte de stradă, violenţe. Din nefericire, au fost două tunuri cu apă care s-au defectat, de aceea s-a ajuns la gaze. Acum este o altă problemă, că doamna ministru nu a răspuns deloc celor spuse de mine. A venit cu nişte xeroxuri, discuţii pe whatsapp, mesaje printate, nişte discuţii personale către doamna prefect şi domni din Ministerul de Interne, dis­cuţii despre proteste, acţiuni. Am întrebat-o dacă ne spionează. Are o problemă personală cu mine şi cu doamna prefect, a jignit-o".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incurca-i drace pe astia din psd, pentru ca in final, sa iasa la iveala adevarul incompetentei guvernului de a administra treburile tarii, scopul lor principal in frunte cu Dragnea si Tariceanu fiind de a se inbogati prin ruinarea economiei nationale. Poate in felul acesta, votantii psd se vor lamurii asupra incompetentii acestui guvern si nu-i vor mai vota, asa cum au facut-o din 1990 si pana in prezent !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb