Noi schimbări în conducerea SMART

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 13 iunie 2016

Noi schimbări în conducerea SMART

Cristina Stoian, numită preşedinte, în mai

Cristina Stoian a fost numită noul preşedinte al filialei de mentenanţă a companiei "Transelectrica", Smart SA, în cadrul adunării generale a acţionarilor, din 13 mai, conform datelor publicate în Monitorul Oficial. La AGA, au participat Transelectrica, cu o deţinere de 70% din Smart, şi statul român, prin Ministerul Economiei, cu o participaţie de 29,994%.

În februarie, acţionarii Smart aleseseră o nouă conducere, pentru un mandat interimar de 4 luni, formată din Hariss Nicorescu, Cristina Stoian, Iulian Butnaru, Claudia Baicu şi Bogdan Andronic.

Acum, se pare că urmează o nouă schimbare în conducere, Consiliul urmând să fie înlocuit tot cu unul interimar, pentru finalizarea procedurii selecţiei conducerii societatii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, modificata, conform surselor noastre.

Conducerea executivă a SMART a fost preluată, în februarie, de Hariss Nicorescu, în urma unui scandal între Constantin Iacov, fostul director general, şi Transelectrica.

Urmează ca noul CA să prelungească mandatul provizoriu al directorului general pentru maxim 2 luni, conform modificărilor OUG 109, ne-au mai spus sursele.

În luna decembrie 2015, aproximativ 500.000 de euro au fost transferaţi din SMART SA, filiala de mentenanţă a Transelectrica, într-o companie mixtă nou înfiinţată în Tanzania, care ar trebui să se ocupe de proiecte de construcţie şi modernizare a liniilor electrice de transport.

Constantin Iacov, fost director general al SMART, l-a acuzat, atunci, pe Valentin Şoneriu, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene şi în Ministerul Agriculturii, fost director general al SMART Tanzania, că ar fi furat suma de 480.000 de euro depusă în decembrie într-un cont din Tanzania, mai precis din regiunea semiautonomă Zanzibar. Atunci, Valentin Şoneriu a negat toate acuzaţiile domnului Iacov. La vremea respectivă, reprezentanţii Transelectrica au acuzat că domnul Constantin Iacov a semnat nelegal un contract de împrumut prin care Smart SA se obliga să împrumute Smart Tanzania Company cu suma de 500.000 euro pentru 12 luni, precum şi protocolul de cooperare între Smart SA şi Smart Tanzania Company, prin care Smart SA şi-a asumat obligaţia de a finanţa, prin acordarea unui contract de împrumut pentru susţinerea economico-financiară a Smart Tanzania Company. Singura decizie luată de către acţionarii Smart SA privind activităţile din Tanzania este cea din 09.07.2015, prin care Adunarea Generală a Acţionarilor Smart SA a aprobat înfiinţarea unei societăţi în Tanzania, cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, respectiv angajarea unor resurse în limita sumei de 20.000 euro, incluzând un aport la capitalul social de 5.000 euro, au precizat reprezentanţii Transelectrica, în februarie, adăugând: "Menţionăm că domnul Constantin Iacov, prin materialele puse la dispoziţia acţionarilor prin care a cerut aprobarea înfiinţării acestei societăţi în Tanzania a afirmat că necesarul de resurse ce va fi alocat este de 20.000 euro".

La Adunarea Generală din 13 mai, acţionarii Smart au mai aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016, precum şi estimările pentru anii 2017 şi 2018 şi au stabilit remuneraţia fixă lunară a membrilor consiliului de administraţie al companiei, ca fiind 2.690 lei brut/lună pentru administratorii neexecutivi şi 16.140 lei brut/lună pentru administratorii executivi. Remuneraţia stabilită se aplică începând cu data de 14 mai 2016.

Totodată, acţionarii au aprobat o limită maximă a indemnizaţiei fixe lunare a directorului general al societăţii de 16.140 lei brut.

AGA a mai stabilit o limită maximă a valorii primei de asigurare pentru asigurarea de răspundere profesională a administratorilor de 1.500.000 euro/sumă asigurată/pe an, pentru întreg Consiliul de Administraţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb