Noile metode de depistare multiplică de 15 ori cazurile de coronavirus

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 14 februarie 2020

Noile metode de depistare multiplică de 15 ori cazurile de coronavirus

Japonia a înregistrat primul deces

Numărul deceselor din cauza epidemiei de coronavirus este în creştere, chiar dacă la începutul săptămânii consilierul comisiei de sănătate din China a informat că epidemia s-ar putea încheia până în aprilie. Se pare că această informaţie a apărut în mare parte datorită unei eorori de metodologie. Hubei a permis anterior ca infecţiile să fie confirmate prin teste ARN (acid ribonucleic) care depistează virusul într-un timp mai îndelungat, de până la câteva zile. Însă acum autorităţile au început să folosească tomografii computerizate (CT), care oferă imagini detaliate cu plămânii, pentru a identifica cazurile şi a le izola mai repede, a spus comisia de sănătate Hubei. Drept urmare, joi au fost raportate încă 14.840 de noi cazuri în provincie şi alte 2.015 de cazuri noi la nivel naţional cu o zi mai devreme. Dar, excluzând cazurile confirmate folosind noile metode, numărul de cazuri noi a crescut cu doar 1.508.

"Prin noile metode de depistare a virusului am putut observa că numărul cazurilor infectate cu coronavirus este mult mai mare, deoarece include nu doar cazuri confirmate de laborator, dar şi cazuri diagnosticate clinic pe baza simptomelor şi expunerii", a declarat pentru Reuters, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tarik Jasarevic.

Noua metodă este folosită doar în Hubei, iar Jasarevic a spus că ultimele numere din provincie includ cazuri diagnosticate retrospectiv.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost infectate, marea majoritate a acestora în China.

În acelaşi timp în Japonia a fost înregistrat primul deces - o femeie în vârstă de 80 de ani, care locuia lângă Tokyo, scrie Reuters.

Japonia este una dintre cele mai afectate ţări, confruntându-se până în prezent cu sute de infecţii cu virusul gripal. Victima din Japonia s-a îmbolnăvit în ianuarie, dar abia mai târziu a arătat simptome de pneumonie şi a fost internată în spital, coronavirusul fiind confirmat după moartea ei, a spus ministrul sănătăţii din Japonia conform Reuters.

În provincia centrală a Chinei, Hubei, oficialii au declarat că 242 de persoane au murit miercuri, aceasta fiind cea mai mare creştere zilnică de când virusul gripal a apărut în capitala provinciei Wuhan în decembrie. Numărul total al deceselor înregistrate în China până în prezent se ridică la 1.367.

Virusul poate fi încetinit

Consultancy Capital Economics a informat că numărul tot mai mare al deceselor nu a indicat neapărat o accelerare a răspândirii focarului, ci mai degrabă o subestimare anterioară: "Deocamdată, ultimele cifre nu par să submineze semnalele recente că răspândirea virusului ar putea încetini".

Focarul, despre care se crede că a apărut într-o piaţă în care animalele sălbatice erau tranzacţionate ilegal, a stârnit o reacţie negativă împotriva liderilor locali. Şeful Partidului Comunist , Jiang Chaoliang, a fost concediat din funcţia de secretar al Comitetului provincial Hubei, iar Ma Guoqiang a fost înlăturat din funcţia de şef al partidului din Wuhan, a informat presa de stat chineză.

Oamenii de ştiinţă chinezi testează două medicamente antivirale, dar rezultatele preliminare sunt încă în urmă, deşi şefii OMS au avertizat că un vaccin ar putea dura 18 luni. Zhang Dingyu, şeful Spitalului Wuhan Jinyintan, a cerut pacienţilor care s-au recuperat de la virus să doneze plasmă sangvină, astfel încât şi alţi pacienţi să poată beneficia de anticorpii pe care i-au construit.

Cel mai mare grup de oameni infectat din afara Chinei se află pe o navă de croazieră în carantină în portul japonez Yokohama cu 218 de cazuri. Autorităţile au spus că unii vârstnici vor avea în sfârşit voie să debarce vineri.

Big Tiny Singapore, o agenţie de turism din Asia, a raportat, de asemenea, cel mai mare salt zilnic al cazurilor confirmate, opt infecţii ducând în total la 58. Vietnamul a pus în carantină timp de 20 de zile o comunitate rurală de 10.000 de persoane, unde au fost 11 din cele 16 cazuri de coronavirus, inclusiv un copil de trei luni, au spus oficialii.

În China, oraşele au devenit fantomă, cu oameni închişi în case şi cu un comerţ foarte complicat. Mulţi oameni au învăţat să lucreze de acasă pentru prima dată, iar unele firme s-au adaptat din mers cu tot felul de măsuri preventive cum ar fi pulverizarea lucrătorilor cu dezinfectant printr-un tunel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb