Noile reglementări bancare vor afecta în mică măsură economia, cu beneficii majore pe termen lung

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 august 2010

Noile reglementări privind capitalul şi lichiditatea băncilor vor avea doar un impact modest asupra producţiei din economie în perioada în care vor fi introduse, dar vor aduce beneficii substanţiale pe termen lung, susţin instituţiile însărcinate cu elaborarea regulilor "Basel III".

Reglementările vor înăspri condiţiile de creditare şi vor reduce investiţiile în perioada de tranziţie într-un grad cu mult mai redus decât ceea ce estimează băncile, se arată într-un comunicat al Comitetului pentru Supraveghere Bancară de la Basel şi al Consiliului pentru Stabilitate Financiară (CSF), preluat de Reuters, anunţă Mediafax.

Totodată, noile reguli vor reduce semnificativ incidenţa crizelor financiare şi implicit a scăderilor economice pe care acestea le cauzează, beneficii care depăşesc cu mult pierderea modestă de producţie care va fi remarcată în anii în care vor fi introduse.

"Analizele arată un cost macroeconomic al implementării standardelor mai solide suportabil (...) în timp ce beneficiile aduse pe termen lung stabilităţii financiare şi creşterii economice stabile sunt substanţiale", a declarat în comunicat preşedintele CSF, Mario Draghi.

Potrivit studiilor CSF, produsul intern brut global va scădea cu 0,2% pentru fiecare punct procentual de creştere a raportului capital tangibil la active ponderate la risc, timp de patru ani.

Setul de reguli Basel III va impune probabil băncilor să aibă o rată de adecvare a capitalului de rang întâi de 4-6%, au declarat săptămâna trecută pentru Reuters surse apropiate discuţiilor.

Analiza CSF ia în considerare nivelurile reale de capital ale băncilor, din moment ce majoritatea instituţiilor financiare constituie rezerve cu mult mai ridicate decât minimul cerut de lege.

Singura estimare similară, comparabilă înaintată până acum cu privire la impactul regulilor Basel III asupra economiei globale a fost prezentată în iunie de grupul bancar de lobby Institute of International Finance (IIF), potrivit căruia măsurile propuse, inclusiv planurile de taxare suplimentară a băncilor, ar tăia 3% din creşterea economică în următorii cinci ani în Statele Unite, zona euro şi Japonia, şi ar rezulta în aproape zece milioane de concedieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb