"Nokia", retrogradată de Fitch în categoria "junk"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 aprilie 2012

Livrările de telefoane inteligente "Nokia" au scăzut la 12 milioane în trimestrul întâi din 2012, de la 24 de milioane în aceeaşi perioadă din 2011.

Livrările de telefoane inteligente "Nokia" au scăzut la 12 milioane în trimestrul întâi din 2012, de la 24 de milioane în aceeaşi perioadă din 2011.

Compania finlandeză "Nokia" Oyj a fost retrogradată de agenţia de evaluare financiară Fitch, ajungând în categoria "junk", nerecomandată investiţiilor, ca urmare a declinului cotei de piaţă a producătorului de telefoane mobile. Perspectiva asociată ratingului este negativă.

"Fitch" a redus calificativul pentru creditele pe termen lung ale "Nokia" de la "BB+" la "BBB-" şi a avertizat că ar putea urma noi revizuiri în scădere, dacă situaţia afacerilor companiei nu se va îmbunătăţi în a doua jumătate a anului curent şi în 2013.

"Având în vedere posibilele dificultăţi pe care le are de depăşit grupul, agenţia nu este convinsă că Nokia poate atinge acest obiectiv pe parcursul a 18 luni", potrivit Fitch. Agenţia consideră că "Nokia" demonstrează "o lipsă generală de vizibilitate".

Directorul financiar al "Nokia", Timo Ihamuotila, a declarat că producătorul de telefoane mobile va continua să se concentreze asupra reducerii costurilor, a îmbunătăţirii fluxului de numerar şi menţinerii unei poziţii fiscale solide.

Amintim că, în luna martie, agenţia de evaluare Standard & Poor's a redus calificativul datoriei pe termen lung a "Nokia", considerând că marjele operaţionale ale companiei ar putea fi afectate în continuare, anul acesta.

Ratingul "Nokia" a fost redus de la "BBB" la "BBB-", acesta fiind doar cu o treaptă peste categoria "junk". Perspectiva asociată calificativului este "negativă", astfel că este posibilă o nouă retrogradare în următorii doi ani.

Recent, "Nokia" a raportat pierderi de 929 milioane euro pentru primul trimestru din acest an, faţă de un profit net de 344 milioane euro în aceeaşi perioadă din 2011, ca urmare a declinului vânzărilor, dar şi din cauza costurilor de restructurare.

Compania a înregistrat o pierdere operaţională de 1,34 miliarde euro, faţă de un profit de 439 milioane de euro în trimestrul întâi din 2011. Analiştii anticipau o pierdere de numai 312,6 milioane de euro.

Vânzările "Nokia" au scăzut cu 30% în perioada de raportare, la 7,4 miliarde euro. Volumul vânzărilor companiei s-a redus la 83 de milioane de unităţi, de la 108 milioane în primele trei luni din 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb