Nomad Electric intră pe piaţa fotovoltaică din Portugalia

M.C.
Companii / 1 februarie 2023

Nomad Electric intră pe piaţa fotovoltaică din Portugalia

Nomad Electric a deschis o sucursală în Lisabona şi va oferi soluţii IT - SCADA de înalta clasă pentru primul său portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 70 MWp, conform unui comunicat remis redacţiei. Biroul din Portugalia este a doua sucursală externă a companiei, după cea din România. Nomad Electric are planuri de extindere internaţională în continuare în 2023.

Potrivit sursei, în Polonia, Nomad Electric este un leader în furnizarea de servicii de construcţii (EPC) şi de întreţinere (O&M) pentru mari parcuri fotovoltaice. Compania şi-a deschis filiala din Lisabona şi va începe în curând lucrările la primul său contract în Portugalia, care implică proiecte cu o capacitate totală de peste 70 MWp situate în şase districte diferite: Évora, Santarem, Castelo Branco, Leiria, Coimbra şi Aveiro.

Centralele electrice pentru care Nomad Electric urmează să implementeze proiectul sunt de aşteptat să genereze un total de aproximativ 120 GWh de energie electrică pe an. Compania va furniza sistemele de control ale centralelor electrice, SCADA cu software-ul propriu "Nomad NX" şi va asigura compatibilitatea sistemului cu operatorul de sistem de transport de energie electrică REN şi operatorul de reţea de distribuţie E-REDES. În următorul pas, compania intenţionează să înceapă să furnizeze servicii de întreţinere (O&M), subliniază sursa citată.

- Extinderea Nomad Electric în Europa, prin deschiderea sucursalei în Lisabona - Portugalia, a doua după deschiderea din Romania, reprezintă un pas important în dezvoltarea unei companii de servicii, atunci cand ai un important know-how din experienţa acumulată, cea mai bună echipă de service şi software-ul SCADA adecvat activităţii de O&M. Funcţionarea parcului PV la capacitatea proiectată, atingerea unei disponibilităţi cat mai mari (aproape de 99%) şi recuperarea investiţiei cat mai rapid se pot realiza prin utilizarea serviciilor de O&M oferite de o companie care are experienţa necesară, asigură servicii de calitate şi are un software care analizează problemele nevăzute ale funcţionării parcului. - a declarat Sorin Bratulescu, Head of Business Development pentru Nomad Electric în Romania.

Nomad Electric este lider în servicii de întreţinere şi suport IT pentru parcurile fotovoltaice din Polonia. Până la sfârşitul acestui an, Nomad Electric plănuieşte să-şi mărească amploarea operaţiunilor la peste 1 GWp şi să înceapă deservirea primelor parcuri de pe pieţele externe.

Compania dispune de un Centru de Monitorizare de ultimă generaţie, este furnizor de soluţii informatice pentru segmentul fotovoltaic mare şi, de asemenea, aplică şi alte tehnologii avansate pentru examinarea precisă a modulelor, adică inspecţii termice folosind drone echipate cu de înaltă rezoluţie şi camere sensibile termic sau imagini prin electroluminiscenţă, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb