NOU ACORD DE GARANTARE UniCredit Ţiriac Bank va putea acorda împrumuturi de 87,5 milioane euro

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 decembrie 2011

UniCredit Ţiriac Bank va putea acorda împrumuturi de 87,5 milioane euro

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit Ţiriac Bank au semnat un acord de garantare în cadrul Iniţiativei JEREMIE (Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises), care va permite băncii din România să acorde IMM-urilor noi împrumuturi în valoare totală de până la 87,5 milioane euro, informează banca.

Potrivit acordului de garantare, al treilea de acest fel în România, UniCredit Ţiriac Bank va putea oferi noi credite pentru investiţii şi extinderea întreprinderilor mici şi mijlocii de pe piaţa locală, în condiţii mai avantajoase şi cu niveluri solicitate de colateral reduse, datorită garanţiilor disponibile prin Iniţiativa JEREMIE. Banca va acorda aceste împrumuturi timp de doi ani, începând din primăvara anului 2012, iar termenele de acordare vor fi de maximum şase ani.

"În contextul economic actual, sprijinirea dezvoltării sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) este o prioritate atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la nivelul României. Pentru UniCredit Ţiriac Bank, IMM-urile rămân în continuare un segment important de clienţi pentru care sunt permanent dezvoltate produse bancare de creditare şi garantare", a precizat directorul executiv al UniCredit Ţiriac Bank, Răsvan Radu.

La rândul său, Richard Pelly, Chief Executive al FEI, a apreciat că noua operaţiune de garantare va contribui la satisfacerea cererii mari pentru împrumuturi din partea IMM-urilor de pe piaţa locală, care se confruntă cu o finanţare bancară dificilă din cauza contextului economic dificil.

Din primăvara anului 2012, UniCredit Ţiriac Bank va acorda IMM-urilor credite de investiţii garantate până la 80% cu ajutorul instrumentului oferit de FEI din fonduri europene. Principalul avantaj al acestui instrument este că nu presupune comision de garantare şi facilitează accesul la creditare pentru IMM-urile care doresc să investească şi nu dispun de suficiente garanţii.

JEREMIE este o iniţiativă comună a Direcţiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene şi a Grupului Băncii Europene de Investiţii (din care face parte Fondul European de Investiţii), care are ca obiectiv îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru IMM-urile din Uniunea Europeană, în cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007 - 2013.

La nivelul Uniunii Europene, FEI a semnat în prezent opt acorduri la nivel naţional şi cinci acorduri regionale.

În România, Fondul de participare JEREMIE este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice, Axa Prioritară 1 "Un sistem inovativ şi eco-eficient de producţie" - Domeniul Major de Intervenţie 1.2. "Accesul la finanţare pentru IMM-uri".

Investiţiile totale nete ale FEI în fonduri de capital de risc şi private equity depăşeau 5,4 miliarde de euro la sfârşitul anului 2010. Cu participaţii în peste 300 de fonduri, FEI este principalul jucător european pe segmentul capitalului de risc, având în vedere amploarea şi gama largă a investiţiilor sale, în special în segmentele high-tech şi early-stage.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb