Nou vicepreşedinte Rompetrol, responsabil pentru România

V.B.
Companii #Energie / 6 februarie 2014

Grupul Rompetrol şi-a modificat modelul operaţional şi a numit un nou vicepreşedinte, care va coordona toate operaţiunile din ţara noastră, a declarat, astăzi, Azamat Zhangulov, senior vicepreşedinte al societăţii, citat de surse din presă.

Noul vicepreşedinte este Cătălin Dumitru, care până acum a condus Dyneff, divizia din Europa de Vest a grupului. Zhangulov a apreciat adoptarea memorandumului dintre companie şi statul român drept "o piatră de hotar importantă" în activităţile Rompetrol în România.

Cătălin Dumitru a anunţat: "Ne vom axa pe creşterea numărului de benzinării în zonele de nord-vest, sud-vest şi nord-est ale ţării. Acest lucru ne va permite creşterea veniturilor din vânzarea de carburanţi şi a altor produse care se vând în staţii şi o dezvoltare a activităţii de logistică şi de stocare, având în vedere că o parte a preţului este format din costurile cu logistica şi cu stocarea".

Rompetrol a identificat deja două proiecte majore, în valoare de circa 350 milioane de dolari: construirea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia şi extinderea reţelei de benzinării pe piaţa locală, ceea ce va duce la crearea directă a aproximativ 2 mii de locuri de muncă în diverse stadii ale proiectelor şi venituri generate de investiţii. De asemenea, memorandumul prevede înfiinţarea unui fond de investiţii comun în valoare de un miliard de euro.

KazMunayGas, prin Rompetrol, acoperă arcul geografic format din zona Mării Caspice (Kazakhstan, Georgia), Mării Negre (Ucraina, Moldova, România, Bulgaria) cu Marea Mediterană (Franţa şi Spania). În prezent, Rompetrol are peste 6 mii de angajaţi, iar aportul Grupului la bugetul de stat este estimat la 1,45 miliarde de dolari pentru anul trecut, în timp ce nivelul total pentru perioada 2007-2013 se ridică la peste 7,5 miliarde de dolari. La nivel european, Grupul Rompetrol deţine peste o mie de puncte de alimentare cu carburanţi în ţara noastră, Franţa, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria şi Ucraina, care operează sub brandurile Rompetrol şi Dyneff.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb