Nouă ferme şi două fabrici din Timiş ale companiei "Smithfield" funcţionează fără autorizaţie de mediu

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 ianuarie 2008

Nouă ferme şi două fabrici din Timiş ale companiei "Smithfield" funcţionează fără autorizaţie de mediu

Nouă ferme din Timiş ale companiei Smithfield, populate cu porci, dar şi o fabrică de nutreţuri, precum şi una de procesare, ale aceleiaşi companii, funcţionează fără a deţine autorizaţii integrate de mediu, a anunţat, ieri, Laviniu Bedrosian, directorul Cancelariei Prefectului de Timiş. Prefectura Timiş a transmis o notă de control privind verificarea acestora către Agenţia de Protecţie a Mediului şi atenţionează că va fi atentă la modalităţile de obţinere a avizelor de autorizare.

Potrivit directorului Cancelariei Prefectului de Timiş, Laviniu Bedrosian, citat de Newsin, multe ferme din judeţul Timiş aparţinând companiei Smithfield, care sunt populate, nu deţin autorizaţii de mediu. "Dintre cele 44 de puncte de lucru ale companiei Smithfield din judeţul Timiş, nouă ferme şi o fabrică de nutreţuri, precum şi una de procesare tip Protan, nu deţin autorizaţii integrate de mediu. Vom fi atenţi la modalităţile de obţinere a acestor avize", a declarat Laviniu Bedrosian.

Potrivit aceleaşi surse, cu prilejul analizei autorizaţiei integrate de mediu, au fost puse în discuţie cinci solicitări pentru emiterea autorizaţiilor de la Beregsău Mare, Boldur, Stamora Germană, Gătaia şi Bulgăruş. Bedrosian spune că niciuna însă nu a fost eliberată, deoarece lipsesc documente din dosarul de autorizare.

"Fermele au avut autorizaţie de mediu la fel ca toate unităţile vechi cu un termen de conformare. Fostul Comtim, actual Smithfield, nu a negociat termene de conformare, aşa că data valabilităţii de mediu era până la 31 octombrie 2007, moment în care s-a făcut verificarea tuturor unităţilor, dacă au realizat măsurile de mediu. Atunci s-a constatat că au realizat măsurile impuse şi au fost primite să redepună solicitare. Procedura de obţinere a autorizaţiei intrgrate de mediu, durează 4-6 luni. În momentul actual, la câteva se mai aşteaptă o completare", a declarat, ieri, Gabriela Lambrino, directorul executiv al Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Timiş.

Trei focare de pestă porcină au izbucnit în vara anului trecut în Timiş (la fermele Smithfield Igriş 1, Igriş 2 şi Cenei). Aproape 50 de mii de suine de la Smithfield au fost sacrificate în acea perioadă pentru oprirea transmiterii virusului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb