Noul ambasador al SUA remarcă potenţialul turistic al ţării noastre

Andrei Stan
Internaţional / 9 octombrie 2015

Intensificarea cooperării economice româno-americane în diferite domenii, atragerea de noi investitori americani în ţara noastră şi amplificarea schimburilor comerciale bilaterale au fost principalele teme de discuţie abordate de ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose în cadrul întrevederii pe care a avut-o ieri cu Hans Klemm, ambasadorul S.U.A. la Bucureşti, informează un comunicat al ministerului remis redacţiei.

"Cei doi oficiali au convenit că relaţiile de colaborare dintre Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului şi Ambasada Statelor Unite ale Americii din ultimii trei ani sunt pe un trend constant crescător, existând premisele că această tendinţa să se păstreze pe termen lung în condiţiile actuale din economia celor două ţări", se arată în comunicat.

În context, discuţiile au vizat şi aspecte referitoare la coordonarea celor două părţi în domeniul securităţii şi apărării, precum şi la continuarea parteneriatului în lupta împotriva corupţiei şi consolidarea valorilor democratice.

Partenerii de dialog şi-au exprimat "dorinţa de a explora posibilităţile de cooperare bilaterală care să conducă la îmbunătăţirea şi consolidarea mediului de business din cele două ţări", menţionează sursa citată.

Hans Klemm, a apreciat, cu această ocazie, potenţialul turistic ridicat al României. "Oficialul american este convins că o promovare strategică a ofertei turistice româneşti în SUA poate fi îmbunătăţită, astfel încât să fie atraşi cât mai mulţi concetăţeni ai săi, dornici să cunoască noi destinaţii turistice", se mai arată în comunicat.

Valoarea schimburilor comerciale la 30 iunie anul curent a fost de 1.001 milioane USD din care export 597 milioane USD şi import 403 milioane de dolari.

Investiţiile americane în România se cifrau, la 30.06.2015, la 1,361 miliarde dolari. Numărul firmelor cu capital american era, la aceeaşi dată, de 7.007. Faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, cuantumul investiţiilor americane în România este cu cca 4,8% mai mare.

Investiţiile americane au vizat, în principal, următoarele sectoare economice: comerţul cu ridicată şi amănuntul (27%), tranzacţii imobiliare (16,8%), industria extractivă şi prelucrătoare (12,7%), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (12,4%), transport, depozitare şi comunicaţii (10,5%), construcţii (8,2%), hoteluri şi restaurante (5,5%), agricultură, silvicultură şi pescuit (2,7%), intermedieri financiare şi asigurări (1,7%), administraţie publică, învăţământ şi sănătate (1,2%), energie electrică şi termică, gaze şi apă (0,9%).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb