Noul grafic de liberalizare a preţului gazelor, gata anul viitor

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 decembrie 2014

Conducerea Departamentului pentru Energie a anunţat, ieri, că Guvernul va elabora cu ajutorul ANRE (reglementatorul pieţei de energie) un nou grafic de liberalizare a preţului gazelor pentru populaţie, pentru perioada 1 iulie 2015 - 1 iulie 2021. Acest nou grafic va ţine cont de trendul descrescător al evoluţiei preţurilor din regiune ale hidrocarburilor, precum şi de perioada mai lungă de aliniere agreată cu instituţiile financiare internaţionale, arată un comunicat remis redacţiei.

Până la data de 1 iulie 2015, preţurile gazelor naturale produse în România şi plătite de populaţie nu vor creşte, mai precizează Departamentul.

De asemenea, conducerea Departamentului pentru Energie s-a întâlnit cu delegaţia FMI, cu care a discutat continuarea implementării regulilor de guvernanţă corporativă în societăţile de stat din domeniul energetic, nevoia de restructurare şi de continuare a eficientizării în unele companii de stat din energie, dar şi modul în care este abordată liberalizarea pieţei gazelor naturale.

În ceea ce priveşte liberalizarea pentru consumatorii noncasnici, aceasta se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii Comisiei Europene, mai exact la 1 ianuarie 2015, mai precizează sursa citată.

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat că niciodată nu a existat riscul ca facturile populaţiei pentru energie termică şi gaze naturale să crească de la 1 ianuarie 2015: "Valorile preţurilor de referinţă pentru anul 2015 pentru energia termică produsă de C.E.T.-uri au fost deja stabilite prin ordinul preşedintelui ANRE numărul 109 din data de 29 octombrie 2014, publicat în Monitorul Oficial numărul 803 din 04.11.2014. Conform normelor legale în vigoare, aceste valori de referinţă sunt calculate în funcţie de evoluţiile preţurilor combustibililor din a doua jumătate a anului 2013, prima jumătate a lui 2014 şi sunt corelate cu un coeficient de variaţie în funcţie de inflaţie".

Referitor la situaţia CET-urilor, Comisia Europeană este de acord, după cum susţine Departamentul, ca regimul acestora să rămână neschimbat faţă de situaţia din prezent, adică pentru gazele naturale consumate cu scopul producerii de energie termică se va aplica acelaşi tarif ca şi pentru consumatorii casnici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb