NOUTĂŢI LA JUBILEU:  Piaţa spot şi un ATS

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 ianuarie 2010

 Ludwik Sobolewski, preşedintele Bursei din Varşovia (dreapta) a dat startul şedinţei de tranzacţionare la Sibex, alături de Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex.

Ludwik Sobolewski, preşedintele Bursei din Varşovia (dreapta) a dat startul şedinţei de tranzacţionare la Sibex, alături de Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex.

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cu o piaţă reglementată de acţiuni, un sistem alternativ de tranzacţionare şi noi instrumente derivate (n.r. pe indicele american Dow Jones şi pe certificate de emisiuni de CO2) se poate lăuda Bursa de la Sibiu, începând de vineri, ora zece, când clopoţelul sunat de Teodor Ancuţa, preşedintele Sibex, şi Ludwik Sobolewski, preşedintele Bursei din Varşovia, a dat startul şedinţei de tranzacţionare.

    Astfel, la aniversarea a 15 ani de exis-tenţă, instituţia, cunoscută până acum drept bursa derivatelor, şi-a îndeplinit obiectivul să ofere şi o piaţă la vedere, cel puţin din punct de vedere organizatoric.

    De dovedit îi rămâne ce este mai greu, şi anume capacitatea să atragă emitenţi şi investitori.

    Momentan, piaţa spot sibiană are un singur emitent, chiar Sibex, ale cărui titluri, transferate sub simbolul SBX, au avut, vineri, preţuri între 2,5 şi 2,9 lei/acţiune. Intermediate de casa de brokeraj Intercapital Invest, primele tranzacţii spot la Sibiu au fost anunţate, în cadrul evenimentului de vineri, de către directorul general al ziarului BURSA, Florian Goldstein.

    "Am vrut să fim un exemplu pentru alte companii care ar dori să atragă finanţare prin piaţa de capital", a spus Darius Cipariu, directorul general adjunct al Sibex.

    Obiectivele bursei pentru acest an sunt consolidarea şi dezvoltarea pieţei de acţiuni, prin atragere de emitenţi, promovarea şi educarea în cadrul comunităţii de investitori a contractelor futures pe indicele Dow Jones Industrial Average, chiar dacă aparent nu au nevoie de prezentări, potrivit domnului Cipariu.

    Domnia sa a mai anunţat şi primirea autorizării pentru un sistem alternativ de tranzacţionare operat de Sibex, pe care urmează să se listeze, începând cu acest an, o serie de emitenţi în condiţii ceva mai laxe decât pe piaţa reglementată. Potrivit domnului Cipariu, Sibex poartă deja discuţii cu posibili emitenţi pentru ATS.

    Vineri, în prima oră şi jumătate de tranzacţionare, pe piaţa la vedere a bursei de la Sibiu au fost transferate 46.060 de acţiuni emise de Sibex, la cotaţii cuprinse între 2 şi 2,990 lei. Capitalul social al Sibex este împărţit în 21.526.400 de acţiuni, astfel că, după primele tranzacţii, bursa este evaluată la aproximativ 56 milioane de lei.

    În acelaşi timp, au fost încheiate primele contracte futures pe indicele Dow Jones, la preţuri de 10,35 şi 10,409 lei, şi emisiile de carbon (CO2) la preţul de 53,04 lei, în timp ce pe piaţa Bluenext preţul unei tone de CO2 era de 13,06 euro. Contractul futures pe emisiile de carbon de la Sibex este echivalent cu 100 de tone de CO2, preţul este exprimat în leu/tonă, iar livrarea contractelor se face în următoarea zi lucrătoare.

    Ludwik Sobolewski: "Dinamismul şi curajul, atuurile Sibex"

    Dinamismul şi curajul sunt atuurile principale ale Bursei de la Sibiu, întrucât nu este uşor să decizi crearea unei noi pieţe, în aceste condiţii economice, în opinia preşedintelui Bursei de la Varşovia, Ludwik Sobolewski.

    Warsaw Stock Exchange (WSE) deţine 1,8% din acţiunile Sibex şi nu îşi ascunde intenţia să achiziţioneze mai multe la un moment oportun. Pe primul plan, însă, stă colaborarea cu sibienii.

    Domnul Sobolewski a spus pentru ziarul "BURSA": "Sunem interesaţi să deţinem participaţii la bursele din regiune. Totuşi, aceasta nu a fost niciodată o pre-condiţie pentru colaborare şi pentru crearea unei oferte comune pentru investitori. Momentan, ne concentrăm pe colaborarea dintre noi; sigur că suntem interesaţi să ne sporim participaţia, însă nu ne grăbim".

    Cele două burse plănuiesc să atragă o serie de emitenţi care să se listeze dublu.

    "Sarcina noastră este să implicăm intermediarii polonezi şi, de aceea, o parte dintre ei sunt prezenţi, astăzi, (n.r. vineri) la Sibiu, să discute cu societăţile din România", ne-a mai declarat domnul Sobolewski. Preşedintele WSE este de părere că sunt şanse mari ca investitorii polonezi şi străini, prezenţi pe piaţa de la Varşovia, să fie interesaţi de companiile româneşti.

    Domnia sa a mai precizat: "Sibex a făcut un pas important prin lansarea pieţei spot deoarece, acum, poate atrage investitori noi. Este o realizare extraordinară. În acest moment, cel mai important este să atragă emitenţi pentru a crea oferta, iar apoi investitorii vor veni".

    Adeplast Oradea vrea prima finanţare de la Sibex

    Compania de materiale de construcţii "Adeplast" Oradea vrea să fie prima la listare pe piaţa reglementată a Sibex şi pregăteşte, împreună cu intermediarul "Intercapital Invest", o ofertă publică iniţială.

    Anul trecut, compania a obţinut un profit de 1,4 milioane de euro, după un câştig de 2,6 milioane euro, în 2008. Marcel Bărbuţ, acţionarul principal al "Adeplast", a spus că, anul trecut, cheltuielile cu amortizările şi dobânzile la bănci s-au ridicat la 4 milioane de euro. Cifra de afaceri a societăţii a înregistrat o creştere de 2%, anul trecut, în condiţiile unor contracţii de 20 până la 40%, la nivelul pieţei.

    Povestea "Adeplast" începe în 1996, când, întors din Austria, Marcel Bărbuţ s-a oprit la Oradea, unde a înfiinţat societatea împreună cu patru asociaţi. "Eu am venit cu 10.000 de dolari, iar ceilalţi cu 25.000 lei, astfel că eu deţineam 96% din companie, însă am decis să împărţim profitul în mod egal", a spus domnul Bărbuţ.

    Pe măsură ce banii veneau, unii acţionari au ieşit din afacere, domnul Bărbuţ sporindu-şi, în timp, participaţia la 100% din companie, după o investiţie de 11.250.000 de euro, proveniţi numai din profitul realizat.

    În prezent, "Adeplast"contează pe două fabrici, una la Oradea şi una la Ploieşti. Pentru cea de-a doua, compania a contractat un credit de 25 milioane de euro, în 2007, din care a cheltuit 20 de milioane de euro.

    Intercapital Invest, primul pe linie la Sibiu

    Casa de brokeraj "Intercapital Invest" a intermediat primele tranzacţii cu acţiuni Sibex, primele transferuri ale contractelor futures pe indicele Dow Jones, precum şi ale contractelor futures pe certificate de emisii de dioxid de carbon. În plus, intermediarul a fost deja selectat pentru a se ocupa de prima ofertă publică iniţială (IPO- initial public offer) de la Sibex, cea a "Adeplast" Oradea. Răzvan Paşol, preşedintele "Intercapital Invest", a declarat că, în prezent, IPO-ul este în analiză şi că nu sunt cunoscute încă detalii legate de numărul de acţiuni oferite, preţul sau data lansării.

    Futures Dow Jones, denominate în lei, deja la tranzacţionare

    Contractul futures pe indicele american Dow Jones, tranzacţionat pe piaţa Sibex, este denominat în dolari americani şi lei, are multiplicatorul 1 (valoarea indicelui) şi scadenţe trimestriale de până la 12 luni.

    Contractele denominate în moneda naţională au intrat, vineri, la tranzacţionare. Cele denominate în dolari vor intra în oferta bursei sibiene în aproximativ trei săptămâni.

    Conducerea Bursei din Sibiu a stabilit marja pentru contractul futures pentru indicele american Dow Jones, denominat în lei, la nivelul de 4%, valoarea marjei urmând să fluctueze pe paliere de preţ.

    Opinia Cititorului ( 10 )

    1. Toata lumea stoa despre ce e vorba, iar make s-a trezit si el sa urle. :))

      1. Acest Ancuta, prietenul lui Make, declara, iar Make consemna in ziar in urma cu cateva saptamani, ca raportul leu/euro va atinge 4,5. O manipulare crasa la care sunt compilci cei doi. BNR si CNVM dorm cand un director de bursa si uncomplice ziarist se dedau la astfel de fapte. Poate parchetul se autosesizeaza.

      2ACESTA PARODIE ESTE ADEVARATA, VERIFICARE SE FACE CU UN CALCULATOR LEGAT DE INTERNET, SI O DEPLASARE IN TEREN, PE O RAZA DE 1-1,5 Km, INCLUSIV PRIMARIA BUCURESTIULUI, CARE A FACILITAT ACEST LUCRU SA FIE POSIBIL ------ In anul 1989, fiind angajat langa cinematrograful LUCEAFARUL, am fost arestat si dus la JILAVA pentru ca ma duceam la lucru. Fiind arestat am devenit REVOLUTIONAR, am infiintat Asociatia Jilava 89 raniti si retinuti, in 25.IX.1991, cu sentinta civila nr. 704/03.12.1991, la adresa unde locuiam intr-un ap. in aleea RADASENI nr. 2, bl. 22, sc.III, etaj 4, ap.55, rahova, langa piata Rahova. pe baza legii recompensarii revolutionarilor, SPATII COMERCILE A.) am ocupa spatiu din str.Academiei nr. 39-41, sc. 3, etaj I, de 80 mp, pentru asociatie, apoi pe nume propriu si l-am cumparat in final. Am facut o noua cerere la primarie pentru un nou spatiu si : B.) am primit spatiu din C.Dorobanti 56, pe numele asociatiei, am infintat S.C. Asociatia Jilava 89 raniti si retinuti S.R.L., si l-am transfereat pe SRL fiind unic asociat si sunt in curs de vanzarea dreptului litigios pentru 1.000.000 euro catre un om cu multi bani din Romania, spatiu actual avand 800 mp functionali ca Restaurant, Piterie, Salon, Terasa, Sala de biliar si jocuri si Bar. Au aparut niste pretendenti ca mostenitori a c-tiei, care au castigat in 1996 la prima instanta, dar au urmat recursurile de rigoare si spatiu e tot al meu, si nu am mai platit la DAFI chiria fiind in litigiu. C.) am primit pentru infiintarea SEDIULUI P.S.D.R. Sector 7 (sic!) un spatiu de 2000 mp S+P+E si S+P si P, in Calea Grivitei 60, blocu roz, vizavi de baia comunala GRIVITA, pe care l-am desfiintat ulterior, trecand spatiu la Asociatia Jilava 89 raniti si retinuti si apoi la SRL-ul cu acelasi nume si sunt in curs de cumparare cu pile la directoare DAFI, prim .Bucuresti D.)- E.) Pe baza hotararii primei instante in litigiu cu C. Dorobanti 56, in baza Hot.Cons.G-l. al Mun.Bucuresti, la pozitia 67, primesc aprobarea pentru un spatiu de peste 200 mp, cu specificare A DETINUT SPATIU IN B-dul.Dorobanti 56 si l-a RESTITUIT FOSTULUI PRIOPRIETAR (care nu exista) prin Decizia de Prim. G-l. 2667/14.12.1998 si Sentinta Civila 8895/1996, EMISA IN SEDINTA COMISIEI din 24.04.2008, semneaza sef birou MARIAN-BOGDAN DON (spatiu din B-dul Dorobanti 56, este si acum al meu, e drept SRL-ul este suspendat din activitate, eu fiind in curs de vanzarea dreptului litigios, dupa ce in 2006 mi s-a mai repartizat un alt spatiu pentru mine ca revolutionar F.) – H.) diverse TERENURI INTRAVILANE in zone limitrofe Bucurestiului, zone de vile, 2,5 ha, parcelate si vandute la acesta data, pe raza Jud. ILFOV si mun. Bucuresti. Legea spune ca am dreptul la 50 mp spatiu construit SAU 0,4 h teren ARABIL.

      GADINA CONSTANTIN -NU-I ASA CA SUNT MARE SI MA DESCURG BINISOR. Ce daca am vandut din ele, sau dreptul litigios al lor ? Am bani de va ingrop in ei 

      2 % din PIBptr.~REVOLUTIONARI~

      1. rosi

        marţi 19 ianuarie 2010 la 12:32 

        M..de....si eu am fost ranit in acea perioada, si destul de grav, dar la toate cererile mele de a intra in posesia vreunuia din drepturile conform legii, am fost refuzat de fiecare data. Eu nu-mi dau seama cum unii,chiar ne sfideaza- ca si acest domn,de fapt. Sa le fie rusine...Si eu sunt membru al unei asociatii de raniti si urmasi ai eroilor martiri in revolutia din decembie 1989 si NICI O DATA NU AM PRIMIT UN SEDIU (pentru asociatie), iar dupa cum vad eu altii se "lafaiesc" in spatii.. 

        Cutati pe google “gadina constantin”, mai multe mail-uri, si nu veti regreta.

        Acum inteleg de ce facea legitimatii si alte acte cu regim special,de la Guvern, Parlament, Semnat, Ministere, Primarii, la lume avuta, e vorba de domnul COMISAR SEF, d-l GADINA CONSTANTIN, presedinte al ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI (curat murdar, musiu, zice nenea CARAGIALE), reprezentantul TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA (cititi domnilor pe internet la COMISARIATUL PENTRU SOCIETATE CIVILA , nu zau domnilor, l-ati facut COMISAR SEF, HALAL), si uite cine REPREZINTA REVOLUTIONARII DIN ROMANIA !

        Acum inteleg de ce facea legitimatii si alte acte cu regim special,de la Guvern, Parlament, Semnat, Ministere, Primarii, la lume avuta, e vorba de domnul COMISAR SEF, d-l GADINA CONSTANTIN, presedinte al ASOCIATIEI JILAVA 89 RANITI SI RETINUTI (curat murdar, musiu, zice nenea CARAGIALE), reprezentantul TUTUROR REVOLUTIONARILOR DIN ROMANIA (cititi domnilor pe internet la COMISARIATUL PENTRU SOCIETATE CIVILA , nu zau domnilor, l-ati facut COMISAR SEF, HALAL), si uite cine REPREZINTA REVOLUTIONARII DIN ROMANIA !

      APEL LA RECUNOSTINTA! La 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, România este perceputa ca una dintre cele mai corupte ţări din UE, incapabilă să acceseze şi să gestioneze fondurile europene, incapabilă să îşi creeze si sa-si intretina propria infrastructura, incapabilă să îşi educe proprii cetăţeni si incapabilă să asigure sănătatea, accesul la justitie şi sa asigure securitatea propriilor cetateni. Romania este tara in care se moare in spitale sau in ambulante pentru ca nu sunt medicamente, medici, curatenie si omenie. Este ţara în care promisiunile nu se respecta, iar tupeul înlocuieşte legea sau comportamentul civilizat România in care traim nu a fost capabilă, ca stat, să îşi promoveze propria elită respectată şi urmată în exemplul ei de cetăţenii ţării, si să se impună restului lumii prin acţiuni coerente, concrete, şi corect argumentate. A reusit sa isi creeze, in schimb, o droaie de politicieni care s-au infiltrat in economie si administratie, o asa-zisa clasa politică dominată de persoane care provin din fosta securitate, din fostul PCR, sau din fosta nomenklatură politico-economică, si care in mare parte, se regaseste in top100, de milionari ai Romaniei! Cercetarile,anchetele,precum si dosarul nr.97/P/1990(Dosarul Revolutiei), au fost tergiversate si muşamalizate in aceste doua decenii . In toti acesti ani irositi, ne-am jucat de-a justitia,am simulat democratia,populatia a saracit, iar peste 2,5 milioane de romani muncesc printre straini. Fraudele, presiunile şi diversiunile efectuate de reprezentanţii de vârf ai statului român, ai Parchetului si Justitiei, aruncă o pată asupra credibilităţii României ca stat de drept. Am pus la dispoziţia Parchetului militar, de-a lungul anilor, probele,declaratii personale şi date, necesare procesului juridic. Noi, am dat atunci in Decembrie, o lovitura mortala, celei mai odioase diktaturi, unui sistem criminal, acceptat de parintii, si bunicii nostri ! Am iesit de Craciun,sa ne luam ratia de libertate ! Asociatia Jilava’89,Raniti si Retinuti Presedinte Costel GADINA COPIAT DIN PRESA CENTRALA-SE POATE SI ASA > gadina Says: februarie 4, 2010 at 11:45 am cititi pe ~google~ la apelarea ~gadina constantin sau ~asociatia jilava 89~ cum s-a conformat semnatarul la ceea ce a spus mai sus. Vorba lui Caragiale, ~curat murdar domnilor~ !

      1. Garda Revolutiei Romane da in vileag afacerea certificatelor

        In vreme ce revolutionarii isi continua greva foamei in fata Guvernului, fondatorul Garzii Revolutiei Romane (GRR), infiintata pe 5.01.1993, Stefan Dumitru Preda, sustine ca statul a scapat din mana controlul asupra certificatelor de revolutionar. "Nu am avut sediu niciodata, deoarece suntem singura organizatie de revolutionari din Romania care nu a fost de acord sa se alieze cu vreo asociatie sau partid, pe motiv ca majoritatea au, printre revolutionari, si falsificatori care si-au insusit averi uriase si importante sume de bani", a spus presedintele GRR. El a oferit ca exemplu Liga Nationala a Luptatorilor din Decembrie 1989, condusa inainte de Adrian Staicu, plecat in S.U.A. in 1994, cu aproximativ 100.000 de dolari, proveniti din vanzarea unor certificate de revolutionar. "Un alt motiv pentru care nu am primit spatiu este acela ca, in 1994, am descoperit in imobilul din Calea Victoriei 133-135, 40.000 de certificate false de revolutionar, in alb. Din ele au fost furate cam 1.000 de bucati. Cei care au cumparat aceste certificate furate au beneficiat de 10.000 de metri patrati de teren, spatii comerciale, case, circulatie gratuita pe transportul in comun", a precizat presedintele Garzii Revolutiei Romane.

        PROTEST ÎMPOTRIVA IMPOSTURII !

        Tinand cont de declaratiile abuzive ale unor impostori care vorbesc in numele revolutionarilor autentici, aruncand astfel o umbra asupra imaginii democraţiei câştigate in Decembrie 1989,spunem ca: 

        PROTESTAM CU HOTARARE SI DEZAVUAM PUBLIC: impostura,santajul si actele provocatoare(in privinta dosarului Revolutiei 97/P/1990) savarsite de catre impostorul Marieş Teodor, asa-zisul"preşedinte" al Asociaţiei 21 Decembrie. 

        Amintim ca:  

        CEDO(Curtea Europeana pentru Drepturile Omului) precizeaza in scrisoarea trimisa pe 9 octombrie 2009,si semnata de grefierul Sectiei a III- a, dl. Santiago Quesadaca:” accesul efectiv la dosarul Revolutiei, precum si fotocopierea acestuia, se va face fara prejudicierea drepturilor unor terti “.Un asemenea acces ar fi trebuit tradus,prin masuri care sa le aduca reclamantilor la cunostinta dosarul, cu posibilitatea pentru acestia, avand in vedere volumul important de documente, de a obtine copii dupa documentele pertinente pentru apararea plangerii lor in fata Curtii. 

        Precizam ca Asociatia Baricada Inter 1989 a depus o plangere penala nr.11986/21.05.2009,cu privire la macelul din 21 decembrie de la Inter, si am cerut disjungerea acestei cauze, din dosarul nr.97/P/1990,interventie ramasa fara raspuns. 

        Subliniam ca:  

        Legea nu permite copierea actelor in faza urmaririi penale,atat timp cat aceasta nu este finalizata, si nu se pot copia documente din dosar.Partile pot cere Parchetului sa le puna la dispozitie copii dupa piesele dosarului,numai in situatia cand urmarirea penala este finalizata. 

        Potrivit legislatiei , urmarirea penala este confidentiala, ceea ce inseamna ca partilor li se poate pune la dispozitie dosarul pentru studiu, cel mult, si ca in nici un caz nu este permisa copierea acestuia. Tot legea precizeaza,ca in cursul urmaririi penale este ceruta publicitate limitata, care presupune evitarea oricaror modalitati ca acte din dosarul aflat in cursul urmaririi penale sa ajunga in presa. Publicitatea limitata este sustinuta si de CEDO care spune ca: “trebuie sa li se acorde partilor facilitatile necesare apararii, adica accesul la dosar prin citire si informare.” 

        Prin urmare : 

        Curtea de la Strasbourg, NU a cerut in mod expres ,Ministerului Public, ca intreg dosarul sa fie copiat, si pus la dispozitia “revolutionarului –sef” Marieş Teodor. In comunicatul din 9 iulie 2009,CEDO mentioneaza ca documentele privin dosarul Revolutiei sunt suficiente, si ca nu pot fi transmise la Curte “documente in afara cadrului procesual”.  

        Intrebam Parchetul General:  

        1. Cine a hotarat ca dosarele cuprinzand materiale probatorii, si declaratiile date de revolutionarii 

        din cele peste 65 de asociatii legal constituite, sa fie puse la dispozitia acestui impostor? 

        2. Cine raspunde in fata legii, de faptul ca de câteva luni asistam la un circ mediatic cu si despre documentele din aceste dosare , privitoare la fapte, oameni, locuri si intamplari, declaratii , pe care Maries impreuna cu fostul magistrat Dan Voinea( demis din functie pentru tergiversarea anchetelor) le expun public, aruncând in derizoriu intregul probatoriu? 

        3. Cine a dispus, ca impostorul Maries sa fie reprezentantul tuturor asociatiilor de revolutionari,tinand cont de faptul ca acesta nu are nici calitatea de revolutionar si nici nu este mandatat de cineva? 

        Asociatia BARICADA INTER 1989 

        Presedinte Ion IOFCIU 

        L.O.R.D. 

        Asociati a Jilava 89 Raniti si Retinuti 

        Presedinte Costel GADINA

        Garda Revolutiei Romane da in vileag afacerea certificatelor

        In vreme ce revolutionarii isi continua greva foamei in fata Guvernului, fondatorul Garzii Revolutiei Romane (GRR), infiintata pe 5.01.1993, Stefan Dumitru Preda, sustine ca statul a scapat din mana controlul asupra certificatelor de revolutionar. "Nu am avut sediu niciodata, deoarece suntem singura organizatie de revolutionari din Romania care nu a fost de acord sa se alieze cu vreo asociatie sau partid, pe motiv ca majoritatea au, printre revolutionari, si falsificatori care si-au insusit averi uriase si importante sume de bani", a spus presedintele GRR. El a oferit ca exemplu Liga Nationala a Luptatorilor din Decembrie 1989, condusa inainte de Adrian Staicu, plecat in S.U.A. in 1994, cu aproximativ 100.000 de dolari, proveniti din vanzarea unor certificate de revolutionar. "Un alt motiv pentru care nu am primit spatiu este acela ca, in 1994, am descoperit in imobilul din Calea Victoriei 133-135, 40.000 de certificate false de revolutionar, in alb. Din ele au fost furate cam 1.000 de bucati. Cei care au cumparat aceste certificate furate au beneficiat de 10.000 de metri patrati de teren, spatii comerciale, case, circulatie gratuita pe transportul in comun", a precizat presedintele Garzii Revolutiei Romane.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb