Nuclearelectrica beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Wood & Company

F.D.
Piaţa de Capital / 8 septembrie 2022

Nuclearelectrica beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Wood & Company

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN), producător de energie nucleară din România şi de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) din anul 2013 beneficiază din 7 septembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de Wood & Company Financial Services, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, SNN, cu o capitalizare de 14 miliarde de lei, este una dintre primele companii ale cărei acţiuni au fost incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente, FTSE Global All Cap, odată cu promovarea pieţei de capital româneşti la statutul de piaţă emergentă acum 2 ani. Recent, odată cu anunţul făcut public de FTSE Russell în luna august, din 19 septembrie 2022, acţiunile companiei vor trece de la categoria Mid Cap la Large Cap.

"Preocuparea noastră pentru creşterea lichidităţii acţiunilor SNN este una constantă, asociată dorinţei şi demersurilor noastre de a avea o poziţionare cât mai bună pe piaţa de capital, pentru companie şi investitorii acesteia. Evoluţia SNN pe piaţa de capital este evidentă. De asemenea, trecerea recentă din categoria Mid Cap în categoria Large Cap a indicilor FTSE Russell, Global All Cap impulsionează maximizarea prezenţei SNN în indicii FTSE Russellşi în acest scop ne-am propus adoptarea serviciilor de market making pentru creşterea lichidităţii acţiunilor SNN pe piaţa locală cu impact benefic asupra acţionarilor SNN şi potenţialilor investitori", a declarat Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica.

Acţiunea SNN este a 4-a acţiune a unui emitent listat la Bursă pentru care echipa Wood & Company oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe piaţa reglementată a Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 20, dintre care 19 acţiuni şi o emisiune de obligaţiuni.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb