NVIDIA optimizează notebook-urile prin noua gamă de unităţi de procesare grafică

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 iunie 2008

Pe măsură ce se se înregistrează un interes din ce în ce mai mare pentru experienţe vizuale îmbunătăţite şi în zona notebook-urilor, NVIDIA continuă să satisfacă această cerere prin lansarea unei noi generaţii de unităţi de procesare grafică pentru notebook, seria de procesoare grafice NVIDIA GeForce 9M şi a unei inovaţii grafice, tehnologia NVIDIA Hybrid SLI. Aceste noi tehnologii le permit clienţilor să-şi optimizeze notebook-urile pentru a rula optim aplicaţiile vizuale actuale, cum ar fi: sistemele de operare de ultimă generaţie, programe de editare foto, programe de cartografiere, jocuri şi filme HD. Considerată a fi unul dintre cele mai importante procesoare din notebook şi poate chiar cel mai important, unitatea de procesare grafică NVIDIA transformă platforma într-una complet flexibilă, scalabilă şi potrivită entertainment-ului de înaltă definiţie.

"Începând cu această vară, unitatea de procesare grafică GeForce 9M şi Hybrid SLI, alături de procesoarele AMD şi Intel, vor crea o nouă categorie de notebook-uri," declară Jeff Fisher, senior vice president GPU business, NVIDIA. "Aceste noi notebook-uri vor fi optimizate pentru a oferi o experienţă vizuală şi o putere de calcul brută pe care notebook-urile obişnuite cu video integrat pur şi simplu nu le pot atinge".

Odată cu lansarea seriei de GPU-uri pentru notebook-uri GeForce 9M, NVIDIA a creat cel mai rapid GPU destinat notebook-urilor, proiectat pentru a rula jocurile actuale, pretenţioase din punct de vedere grafic, aplicaţii 3D şi filme HD la rezoluţii extreme. În plus, acest nou GPU are o arhitectură multi-core, care va accelera nu doar aplicaţiile de entertainment, ci şi pe cele de tipul lifestyle, cum ar fi cele de prelucrare video, dintr-un format PC într-unul specific unui dispozitiv media portabil - conversia poate fi de până la 5 ori mai rapidă cu ajutorul familiei de GPU-uri GeForce 9M.

Mai mult, cu noul GPU pentru notebook - GeForce 9M - se vor putea construi configuraţii Hybrid SLI. Noua tehnologie permite ca două GPU-uri NVIDIA, unul cu un consum mic, iar celălalt performant, să coopereze în acelaşi sistem pentru a livra două facilităţi - GeForce Boost şi HybridPower. Aceste funcţii oferă mai multă putere din partea celor două procesoare grafice pentru calcule vizuale, când acest lucru este necesar şi invers, economiseşte curent trecând pe GPU-ul de consum mic, când nu e nevoie de putere de calcul. Hybrid SLI le oferă utilizatorilor beneficiile de calitate ale unui GPU foarte performant, fără a sacrifica autonomia notebook-ului.

Alte funcţii ale familiei de GPU-uri NVIDIA GeForce 9M:

- Motor grafic nou, cu până la 40% mai rapid decât GPU-urile din generaţiile anterioare pentru notebook-uri şi până la 10 ori mai rapid decât o placă grafică integrată, generică.

- Procesarea video nouă, Purevideo HD, pentru culori şi contrast îmbunătăţit.

- Suport complet pentru cel mai nou profil Blu-ray Profile 2.0 şi Blu-ray Live.

- Vastă conectivitate multi-display, cu suport pentru toate standardele video incluzând DVI, HDMI 1.3, Display Port 1.1 şi VGA.

- Suport pentru specificaţiile modulelor grafice 3.0 MXM.

"Odată cu adăugarea noilor funcţii avansate la Blu-ray Live şi creşterea complexităţii jocurilor DX10 cum ar fi Crysis, utilizatorii de PC-uri au nevoie de performanţe de procesare mai bune decât cele pe care le poate oferi o placă grafică integrată", declară Rene Haas, general manager, notebook business NVIDIA. "Noua serie GeForce 9M nu doar răspunde acestor cerinţe, dar livrează o putere de calcul peste necesarul pentru un gaming optim şi rularea de aplicaţii grafice."

Noile GPU-uri GeForce 9M vor asigura experienţa vizuală desăvârşită în peste 100 de modele de notebook-uri, începând cu această vară.

Despre NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. NVIDIA deserveşte atât industria de divertisment şi segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce, cât şi segmentul profesional, de design şi vizualizare prin produsele sale Quadro şi domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California şi are birouri în Asia, Europa şi America.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb