O delegaţie a Ministerului Economiei se află în Azerbaidjan pentru negocieri pe tema gazelor

N.I.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 2 februarie 2010

O delegaţie a Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), din care fac parte şi reprezentanţi ai companiilor Romgaz şi Transgaz, se află, săptămâna aceasta, în Azerbaidjan, pentru negocieri pe tema gazelor naturale şi pentru proiectul gazo-ductului Nabucco, informează NewsIn.

Directorul din MECMA, Corneliu Condrea, a declarat: "Săptămâna aceasta vom avea discuţii privind cooperarea în domeniul energetic între cele două ţări. Va fi o continuare a discuţiilor începute anul trecut şi vom aborda şi subiectul Nabucco. Ne vom întâlni, în acest sens, cu vicepremierul din Azerbaidjan, precum şi cu reprezentanţi ai companiei SOCAR (n.r. compania azeră de stat de petrol şi gaze - State Oil Company of Azerbaidjan Republic), dar şi cu cei din Ministerul azer al Energiei şi cel de Externe".

Oficialul a menţionat şi că din această delegaţie, condusă de secretarul de stat din MECMA, Tudor Şerban, fac parte şi reprezentanţi ai producătorului de stat de gaze Romgaz şi ai transportatorului naţional de gaze Transgaz, dar şi din Ministerul român de Externe.

Vitaliy Baylarbayov, vice- preşedinte adjunct al SOCAR, preciza, la data de 2 octombrie 2009, într-o vizită la Bucureşti, că Republica Azerbaidjan este dispusă să dea circa şapte miliarde metri cubi gaze, pentru conducta Nabucco, iar o parte din această cantitate de gaze ar putea ajunge în România, dacă gazoductul va fi construit. Baylarbayov a subliniat atunci că aceasta este doar o intenţie şi nu s-a semnat până la acea dată niciun contract în acest sens.

De-a lungul anului trecut, Minis-terului român al Economiei a întreprins mai multe vizite în Republica Azerbaidjan, în lunile iulie, septembrie şi octombrie, unde au abordat probleme energetice strategice, care vizau atât securitatea energetică în zona Mării Negre, cât şi aspecte referitoare la proiectul Nabucco.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb