O NOUĂ ETAPĂ ÎN CONFLICTUL DINTRE SIF-URI  SIF1 şi SIF4 cer convocarea acţionarilor SIF5 prin instanţă

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 6 septembrie 2019

SIF1 şi SIF4 cer convocarea acţionarilor SIF5 prin instanţă

SIF Banat - Crişana (SIF1) împreună cu SIF Muntenia (SIF4), prin administratorul său SAI Muntenia Invest, au transmis către Tribunalul Dolj cererea de autorizare a convocării acţionarilor SIF Oltenia (SIF5), cu ordinea de zi solicitată în data de 11 iunie 2019, ce prevede înlăturarea lui Tudor Ciurezu de la conducerea SIF-ului din Craiova, se arată într-un raport remis de SIF1 Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe lângă debarcarea lui Tudor Ciurezu din fotoliul de director general şi preşedinte al SIF5, cele două societăţi de investiţii financiare au mai cerut revocarea Aninei Radu, a lui Carmen Popa şi Nicolae Stoian din Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia, cu încetarea imediată a mandatului de administrator al acestora.

SIF Oltenia a respins până acum de trei ori convocarea AGA pe motivele scăderii cotei de deţinere a acţionarilor solicitanţi sub pragul legal şi statutar de 5% din capitalul social al SIF-ului şi a neîndeplinirii unor condiţii legale de formă şi fond a cererii formulate de SIF1 şi SIF4.

Pe parcurs, Autoritatea De Supraveghere Financiară (ASF) a intervenit, somând SIF Oltenia să convoace acţionarii până cel târziu în data de 2 august şi să asigure desfăşurarea efectivă a adunării acţionarilor până la data de 2 septembrie 2019.

SIF Oltenia nu a dat curs solicitării supraveghetorului pieţei şi a cerut Curţii de Apel Craiova suspendarea deciziei ASF, instanţa din judeţul Dolj declinându-şi competenţa în favoarea Curţii de Apel Bucureşti.

Şi Tudor Ciurezu a cerut convocarea acţionarilor SIF1 pentru revocarea conducerii SIF Banat - Crişana, formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, puncte care au fost respinse în AGA de la Arad a SIF1, din data de 20 iunie.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Dupa fapta si rasplata sau cine seamana vant culege furtuna.

    Se strânge latul ciurezule

    O sa ajungi ca filimon

    Și ala se dădea destept 

    1. Eu cred ca va ajunge mai rău . O sa stea prin Instanțe ani de zile și S-ar putea sa stea puțin și pe la răcoare. Prostul dacă nu e și fudul parca mu e prost destul.

      Pentru ce ma rog trebuie sa stea Ciurezu prin instante? Fii mai explicit.

      Dragoi, ar trebui sa mearga direct la puscarie cu tot cu Leonardo Badea, care in relatia cu SIF1 si SIF4 si-a pus masca pentru dormit.  

      Filimon era mai destept... Se vede in evolutia actiunii sif 4 ,dupa preluarea SAI Muntenia de sif1...

      ...

      Sif 1 are deja 3 programe de rascumparare aprobate de actionari si nerealizate...In primul au rascumparat vreo 500.000 actiuni(2017), in al 2 lea program (doar vreo 80-90.000 ),urmeaza al 3-lea...

      Bataie de joc fata de micul actionar!  

      Corect ,ASF-ul e vrajeala la ce se intampla la noi si cat de corecta este piata de capital ma mir ca mai avem asa ceva, ce sa mai vorbim de investitori pai cine sa faca educatie financiara cei care fura tot.Ciurezu si-a cumparat actiunile de pe piata, apoi a facut rascumparari de actiuni si le-a anulat cum erea normal, a crescut si restructurat portofoliul, au existat si erori este ceva normal cand investesti.

      Se doreste praduirea sif 5 cu orice pret si prin orice mijloc. 

      Sif 5 ,are profituri si va avea in continuare datorita investitiilor si politici de a nu arunca banii pe fereastra, cumpatarii in acordarea de dividende de bun simt si constante.

      ASF-UL ar trebui sa nu faca jocurile altora ca adio incredere si asa are o imagine care se stinge cu fiecare zi!

      Pentru asta nu protesteaza Asociatia aia a lui Beze...

      Ar trebui dat in judecata pentru asta.

      Poate ne ajuta Bursa cu un articol pe tema rascumpararilor aprobate de actionari si ignorate de mafiotii din conducere. 

      SIF5 are profituri dar NU va mai avea daca intra pe mana lui Dragoi.

      Asociatia lui Beze este ... doar Beze!

    Lucrurile sunt clare sif 1 se doreste lupul la oi , sa-si pazeasca oile lui si sa nu mai incerce pe cale"legala" aga si asf sa faca tot posibilul sa praduiasca.

    Poate ca nici la sif 5 nu sunt lucruri ok sau presedintele Ciurezu o fi suta la suta cinstit dar nu s-a premiat cu actiuni, a restructurat, a dat dividende, a investit dupa inspiratie si pricepere. 

    Nici aga nu a fost cinstita, s-a mizat pe faptul ca unii pot sa taie si sa spanzure cum doresc, pt ca mici actionari sa fie victime cu totul! 

    Rusine pt asf-ul care sustine sa ne fure cu legea in mana in loc sa apere actionarii. 

    [...] 

    Dupa ce ca mai exista cativa oameni care inteleg un pic de piata de capital ( spot) pentru ca futures, marfuri,etc zero barat suntem, se iau salarii de 15000 de euro la asf pt ce? 

    In tara asta sunt copii care nu au acces la o sansa in viata sau seara se culca nemancati , nu stim decat sa furam.

    Am avut incredere in cei cu stampila si putere de semnatura iar ei au inmormantat viitorul copiilor tarii. 

    1. S-a premiat cu salarii, indemnizatii din CA-uri, numai de laBCR cat a luat atatia ani.Nu e de compatimit catusi de putin.Actiunile cu acesti bani si le-a luat...

      ...

      BRAVO , dar ce e de facut mai departe?

    SIF1 - dovedit infractor penal în trecut, cu pușcărie facuta pentru ditamai nenorocirile financiare, unde puscariașii mai au vreo 12 la suta - fapt constat de ASF, asa ca probabil e mult... adică niște infrectori penali, ca doar domnul Dragoi nu e strain de pușcăriasul Bilteanu - ba au și poze împreună - vor ca, după ce au pus mana pe SIF4, sa pună mana pe SIF5 ( ambele SIF-uri, și 1 și 4, au performante nu vrajeala de doi lei. Idei de investiții, randamente, au îmbogățit acționarii :))) La SIF5 situatia e clasica, societate de provincie unde Ciurezu face ce-l taie capu si de asta e așa batos el în ultimul timp, pentru ca i-a ieșit. A avut noroc ce sa mai, ca Ciurezu nu e Ray Dalio sau Carl Ichan, e o emblema a regimului trecut care, și prin noroc, ca nu se poate pune problema de o pricepere fabulosa, a ajuns sa aiba cel mai bun portofoliu din ceea ce au ajuns acum aceste rusini numite SIF-uri. [...]

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb