O persoană arestată în dosarul evaziunii fiscale din IT şi construcţii

Ion Marian
Anticorupţie #Construcţii / 13 ianuarie 2017

O persoană arestată în dosarul evaziunii fiscale din IT şi construcţii

Nouă administratori de firme, puşi sub acuzare

30 de societăţi "fantomă" emiteau facturi false

O persoană a fost arestată şi nouă administratori de firme au fost puşi sub acuzare, dintre care şase sunt sub control judiciar, în dosarul evaziunii fiscal din IT şi construcţii. Prejudiciul a fost estimat la peste 64 de milioane de lei, fiind identificate 30 de societăţi "fantomă" care emiteau facturi false ce erau folosite de alte nouă firme, potrivit unui comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Documentul trimis Redacţiei precizează: "În continuarea cercetărilor având ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală de către societăţi comerciale care activează în domeniul IT şi în cel al construcţiilor, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Lucică Dumitrache, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în forma complicităţii".

În cursul zilei de astăzi, Lucică Dumitrache a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cererea procurorilor a fost admisă.

De asemenea, a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi faţă de 9 administratori ai unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, iar faţă de 6 dintre aceştia s-a dispus de către procurori măsura controlului judiciar.

Probele prezenate de procurori au relevat că Lucică Dumitrache a creat un circuit financiar complex, format din aproximativ 30 de societăţi comerciale "fantomă", care emiteau facturi fiscale prin care se atesta efectuarea de operaţiuni nereale.

"Acestea (n.r. - facturile false) se înregistrau în contabilitatea firmelor ce alimentau acest circuit evazionist pe cheltuieli, în speţă cele 9 societăţi comerciale ce activau în domeniile anterior precizate", menţionează comunicatul.

Conform procurorilor, după retragerea din conturile societăţilor comerciale a sumelor încasate, o parte din bani se restituia celor nouă inculpaţi ce aveau calitatea de administratori ai firmelor.

În urma percheziţiilor efectuate în cursul zilei de ieri pe raza municipiului Bucureşti, a judeţelor Ilfov, Prahova, Brăila şi Sibiu au fost identificate şi ridicate o serie de bunuri precum: documente contabile, medii de stocare, carduri bancare, precum şi suma de aproximativ 98.000 de euro.

Anchetatorii afirmă că prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 64,57 milioane de lei, echivalentul a 15,8 milioane de euro.

În vederea recuperării acestuia, procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra unui număr de 58 de imobile, evaluate la suma de 49,16 milioane de lei, echivalentul a aproape 10,9 milioane de euro, precum şi asupra unui număr de 56 de conturi bancare.

Parchetul precizează că cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb