O teroristă kamikaze cu un bebeluş în cârcă s-a aruncat în aer într-un sat din nordul Camerunului

Ioana Dogaru
Internaţional / 24 decembrie 2015

O teroristă kamikaze care purta în cârcă un bebeluş s-a aruncat în aer miercuri noapte într-un sat din nordul Camerunului, aproape de frontiera cu Nigeria, în explozie pierzându-şi viaţa copilul şi cel puţin încă o persoană, au declarat joi pentru EFE surse militare.

Atacul, pus pe seama grupării jihadiste Boko Haram, din Nigeria vecină, a provocat panică în localitatea Keliari, peste o sută de locuitori fugind în oraşele apropiate, informează sursa citată. Autorităţile cameruneze nu au făcut până în prezent nicio declaraţie publică despre cele întâmplate.

Totodată, jihadişti despre care se crede că ar face parte din Boko Haram au blocat miercuri accesul camioanelor care transportau alimente către localităţile din nordul ţării, transmite EFE.

Armata cameruneză a intervenit pentru a restabili ordinea şi pentru a-i respinge pe atacatori, unul dintre aceştia fiind ucis, potrivit sursei citate.

Ministerul apărării din această ţară intenţionează să aloce pentru anul viitor 300 de milioane de euro pentru a lupta împotriva grupării fundamentaliste islamice, transmite EFE.

Pe de altă parte, site-ul All Africa relatează că executivul camerunez i-a rugat pe părinţi să nu le ofere copiilor drept cadou de Crăciun arme de jucărie.

De altfel, autorităţile cameruneze au interzis importul, vânzarea şi folosirea armelor de jucărie, într-o încercare de a spori securitatea publică, în condiţiile în care oficialităţile sunt de părere că armele de jucărie oferite copiilor promovează cultura violenţei.

Comisia naţională pentru drepturile şi libertăţile omului din Camerun a felicitat guvernul pentru decizia luată, dar a cerut eforturi suplimentare pentru a se asigura că măsura este într-adevăr eficientă, informează EFE.

Un reprezentant al acestei comisii a declarat că principala preocupare o reprezintă înmulţirea numărului de arme în întreaga Africă centrală.

"Traficanţii susţin că vând arme de jucărie, dar de fapt vând arme adevărate", a declarat Eugene Ngalim.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb