Oana Mizil, condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese

E.D.
Anticorupţie / 7 octombrie 2014

Oana Mizil, deputat PSD în Parlamentul României, a fost condamnată de magistraţii Curţii Supreme la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzată de conflict de interese, transmit sursele de presă.

Decizia de marţi a magistraţilor Curţii Supreme nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs. În afară de pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, instanţa interzice deputatului Mizil dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie publică implicând exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnata pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 10 ani. De asemenea, judecătorii i-au fixat un termen de încercare de şase ani, timp în care, dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, se va anula suspendarea executării pedepsei.

Oana Mizil, deputat în Parlamentul României, urmărită penal de procurorii Parchetului General pentru conflict de interse după ce şi-ar fi angajat mama în cadrul biroului său parlamentar, a fost trimisă în judecată în septembrie anul trecut.

Potrivit procurorilor, Oana Niculescu-Mizil-Ştefănescu este acuzată de conflict de interese după ce ar fi solicitat angajarea mamei sale în cadrul biroului său parlamentar şi ar fi avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta ar fi obţinut în mod ilegal foloase materiale în valoare de peste 65.000 de lei.

Deputatul PSD Oana Mizil a fost reclamată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) la Parchetul General, pentru conflict de interese.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ceilalti, cand urmeaza?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb