Oferta de vânzare a Ves Sighişoara se prelungeşte, iar preţul scade

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2009

Grupul de acţionari ai Ves Sighişoara (VESY) care vrea să cedeze 42,2% din capitalul companiei a prelungit până la sfârşitul lunii decembrie oferta secundară de vânzare şi a scăzut preţul la care investitorii pot subscrie acţiunile de la 0,22 lei, la 0,15 lei, potrivit unui anunţ trans-mis Bursei.

Astfel, grupul de 33 de acţionari ai Ves speră să obţină 5,91 milioane de lei, dacă vor fi subscrise toate cele 39,37 milioane de titluri. Iniţial, preţul de oferă a fost stabilit la 0,22 lei, adică de trei ori mai mare decât cotaţia de la momentul începerii ofertei. Totuşi, şi cotaţia de 0,15 lei, cerută acum de grupul de acţionari, este de două ori mai mare decât preţul din piaţă.

Oferta este intermediată de BT Securities şi se va încheia în 21 decembrie, după ce iniţial perioada de derulare a ofertei era 7 septembrie - 6 noiembrie. Oferta va fi încheiată cu succes doar în cazul în care toate acţiunile vor fi vândute.

Producătorul de vase emailate Ves Sighişoara (VESY) a înregistrat pierderi de aproape 1,4 milioane lei (326.200 euro) în primele nouă luni ale acestui an, faţă de profitul de 1,43 milioane lei, din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care afacerile sale s-au redus cu 20%.

În primele trei trimestre ale aces-tui an, afacerile Ves Sighişoara s-au cifrat la 24,7 milioane lei (5,8 milioane euro), în scădere cu 20% faţă de nivelul consemnat în intervalul echivalent din anul precedent, de 30,9 milioane lei.

Compania are în prezent un capital social de 9,33 milioane lei, divizat în 93,31 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Potrivit ultimelor raportări, acţionarii principali ai companiei sunt Idifta Bucur, cu 11,54% din capital, şi casa de brokeraj WBS România, cu 11,57% din acţiuni. Farcaş Alexandru controlează 8,07% din acţiuni, în mod concertat cu firma Chimsport SA.

Acţiunile producătorului de vase emailate Ves Sighişoara se tranzacţionează din mai 2008 la categoria a doua a pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după transferul de pe piaţa Rasdaq, sub simbolul VESY.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb