Oferta One United - suprasubscriere masivă a investitorilor de retail

A.I.
Piaţa de Capital / 2 iulie 2021

Oferta One United - suprasubscriere masivă a investitorilor de retail

Instituţionalii mai pot subscrie până la ora 15:00

Perioada în care investitorii de retail au putut lansa ordine de cumpărare pentru acţiunile One United Properties s-a încheiat astăzi, la ora 12:00, cu o suprasubscriere masivă.

Operaţiunea, prin One United a scos la vânzare cel mult 130 milioane de acţiuni noi, echivalentul a 10% din capital, a debutat în data de 22 iunie, iar investitorilor de retail le-au fost alocate 52 de milioane de acţiuni, respectiv 40% din ofertă. Tranşa cu alocare garantată, ce a inclus 26 milioane de acţiuni, a fost epuizată în primele 40 de seciunde de la debutul operaţiunii, în timp ce pentru tranşa cu alocare pro-rata, până astăzi la ora 12:00, fuseseră subscrise 203 milioane de acţiuni, echivalentul unei suprasubscrieri de 7,8 de ori. Dar, acestea nu sunt datele finale, deoarce brokeii încă mai introduc ordine în sistem.

Investitorii de retail au subscrie la preţul de 2,12 lei/acţiune, dar preţul final va fi dat de subscrierile instituţionalilor, care au destinată 60% din ofertă, iar intervalul de preţ a fost stabilit a fost între 1,92 de lei şi 2,12 lei. Instituţionalii pot subscrie până astăzi la ora 15:00.

În funcţie de rezultatele din perioada de subscriere, emitentul poate lua decizia unei realocări de cel mult 15% între tranşe, ceea ce înseamnă că nu este exclus ca în final, retailul să aibă mai mult decât instituţionalii, respectiv 55% din ofertă, după cum reiese din datele din prospectul de listare întocmit de BRK Financial Group.

Banii obţinuţi de companie în urma majorării de capital vor permite One United Properties să achiziţioneze terenuri sau proiecte imobiliare şi să îşi finanţeze activitatea curentă, se mai arată în prospect.

Pe perioada derulării ofertei, compania a anunţat achiziţionarea a două terenuri în Bucureşti, pe care doreşte să dezvolte noi proicte imobiliare, unul pe malul Lacului Tei şi altul Şoseaua Fabrica de Glucoză, în sectorul doi al Capitalei.

Se estimează că acţiunile ONE vor intra la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti în data de 15 iulie.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Unii visau pret de 35-40 lei la TTS, pot visa si eu un pret de 4 lei la ONE? : ))

    1. Cu acțiunile Impact ce se mai întâmplă? Că sunt suspendate deja de o săptămână.

      Ce ati consumat domnule Protaru? vreau si eu sa stiu

      Nu te opreste nimeni sa visezi, uneori chiar face bine moralului/sanatatii. Ai si motive, suprasubscrierea pe retail este destul de mare. La prorata alocarea ar putea fi cam 22%, dar aastia nu se opresc din introdus ordine

      Aveți idee când vor intra la tranzacționare?

      PE 15 IULIE

      In jurul date 15 Iulie

      Iar n'ai inteles nimic din ce'am scris.

      Ti'am mai spus ca sunt prea subtil pentru tine. 

    Statul să scoată odată companiile la bursă! Este momentul care nu o să se reîntoarcă. Cred că și minele epuizate de uraniu s-ar vinde pe milioane. Este de neiertat ce sa întâmplat la camera deputaților. Dacă are vreo legătură cu legea Romexpo, atunci este trădare ale intereselor țării. PNL-ul prea mult seamănă cu PSD-ul, care la rândul ei cu PDL-ul. Același șobolani descurcăreți, acoperiți cu parfum ideologic contrafăcut, și marketing de doi bani. Asemănător cu Coca-Cola. Este dureros să vezi că funcționează.

    1. Statul scoate companiile cand investitorii mari acumuleaza "Cashul" prost din piata prin alte forme de IPO-uri in piata.

      Cand se termina treaba cu aceste ipo atunci iese si statul; care oricum o sa fie cumparat ca pondere tot de institutionali ce au la randul lor legaturi cu etc politic! 

      semmnat comenturi "cretine" 

      Statul nu-si scoate companiile la vanzare pentru ca partidele la putere nu-si mai pot numi lingaii la conducerea acestora. Mare parte din salariile politicienilor numiti acum la conducerea companiilor de stat se intorc la partidele care i-au uns sefi. Asa s-a intamplat cu cei din afacerea Microsoft. Valerian Vreme a dat PSD tot ce a primit de la Micosoft. Va amintiti propunerea de lege facuta de PSD ca cei care au primit mita, dar nu pentru ei personal (adica era pentru partid) sa nu poata fi pedepsiti? Asa ceva se intampla si acum, chiar daca nu mai e PSD la guvernare. Si PNL si URS sunt la fel ca PSD in aceasta privinta!

    Mi se pare un multiplu ca la TTS. Altfel spus, cam aceeasi oameni baga bani in tot ce e nou?

    1. Probabil. La BVB sunt puțini investitori. Și oferta a fost redusă până acum.

    Cu P/E 17 si P/BV 2.8 sunt muuult supraevaluate vs perechi din HU, PL, CZ.

    Pe langa ONE, Impact e aproape degeaba...

     

    Pe transa institutionalilor cum a fost? Ca si acolo s-a terminat la 15.

    Actualizat: 12.12.2016 - 15:08

    Bîlteanu, în spatele. One United Properties 

    Astra SA este administrată în acest moment de către KPMG, după ce, în primăvara acestui an, o instanță a decis intrarea în faliment a societății de asigurări. Cu alte cuvinte, jocurile în Adunarea Gene-rală a Acționarilor de la Intercontinental le face KPMG, nu Astra. 

    În spatele One United Properties stă un om de afaceri care nu apare la vedere în acționariatul companiei. Conform „Monitorului Oficial”, compania este deținută de Victor Căpitanu și Andrei-Liviu Diaconescu. Căpitanu și Diaconescu sunt executanți ai unui om de afaceri mult mai potent, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din februarie 2015, Dragoș Bîlteanu. După cum arată raportul ASF, “Smart Capital Investments SA a fost înființată în anul 2012 de către dl Diaconescu Andrei-Liviu şi Căpitanu Victor, cu participații egale în capitalul social. (...) societățile (sunt enumerate mai multe companii românești și off-shore controlate de Dragoș Bîlteanu - n.r.) și Smart Capital Investments SA sunt prezumate că acționează în mod concertat în ceea ce privește emitentul SIF Banat-Crișana (...)”. 

    ASF: Căpitanu și Diaconescu, doar pioni 

    Ce spune aici ASF, practic? Că mai multe companii deținute, prin intermediari, de către Dragoş Bîlteanu făceau jocurile la SIF Banat-Crișana și dețineau mai multe acțiuni decât pragul legal de 5%. Prin urmare, mai arată Autoritatea de Supraveghere Financiară în raportul menționat, s-a luat o decizie astfel: „În baza hotărârii adoptate în ședința din data de 27.02.2015, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis (...) să dispună măsurile necesare pentru a înregistra în evidențele sale suspendarea drepturilor de vot pentru acțiunile emise de SIF Banat Crişana ce depășesc 5% din drepturile de vot și care sunt deținute de Aris Capital SA, Torch Invest SRL, Oshia Holdings, Macelia Investments LTD, Smart Capital Investments SA și Minticlifti Management Ltd.“. 

    Pe scurt, Victor Căpitanu și Andrei-Liviu Diaconescu nu erau decât pioni în jocurile cu acțiuni prin care Dragoș Bîlteanu voia să preia ilegal controlul SIF Banat-Crișana. Diaconescu, pe de altă parte, era și membru în Consiliul de Administrație al SIF Muntenia, unde administrator era Gheorghe Bîlteanu, tatăl lui Dragoș Bîlteanu.

    Asta asa de aducere aminte. 

    1. Ce frumos!

      Cata invidie și dezinformare!

      Pai Bilteanu e in relatie nas-fin-cumatru in scara cu cei doi.S-a retras o vreme ca sa poata One atrage capital.Revine si oficial mai incolo.Lakis vine si el sau trimite pe fiisu,pe Dragoi,Buica sau cine nu-i plecat dupa sifoane la ora aia.

      Ia vedeti de ce se cheama BT -Capital Partners.Cine a fondat ultima firma cu Lionachescu(sa traiti gradul). 

      Diaconescu -taicasu consul in special prin Grecia,sa traiasca DIE....e Dragoi 2 cand deschide tasu gura se ridica in picioare cu carnetelul in mana 

      Bilteanu-familia bineinteles ca tot la secu a servit patria

      Asta e spalatorie conspirata,numai ca altii din actualele servicii s-au pornit cam calare pe ea si o sa vedeti cum incep marile probleme juridice si financiare. 

    A vazut cineva prabusirea speculei la contracte viitoare pe lemn?

    PS: a trecut 1 an iar macaralele lele de la fereastra tot intepenite au ramas!!! 

    Cu e treba pe la ferestrele voastre? 

    Da piata BUBUIE :)))!!! 

    semnat comenturi "cretine" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb