Ofertele finale angajante pentru CEC, pînă pe data de 17 iulie

R.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 iulie 2006

Comisia de privatizare a Casei de Economii şi Consemnaţiuni a primit înştiinţarea de retragere din procesul de privatizare a CEC din partea băncii Dexia, au anunţat, ieri, reprezentanţi ai Comisiei. Comisia de privatizare a CEC a dat asigurări că procesul de privatizare a CEC va continua, urmând ca ofertele finale angajante să fie depuse pe data de 17 iulie. Acest pas va fi urmat de depunerea ofertelor finale financiare după care comisia de privatizare va lua o decizie.

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind unele măsuri pentru continuarea procesului de privatizare a CEC a fost adoptat de Camera Deputaţilor, pe 23 mai, cu 145 de voturi pentru, 106 împotrivă şi două abţineri.

Vânzarea pachetului de 69,8% din acţiuni se va face în trei etape, prima dintre acestea fiind deja încheiată, respectiv depunerea ofertelor preliminare neangajante. Urmează depunerea ofertelor finale angajante şi cea a ofertelor finale angajante îmbunătăţite ale primilor doi participanţi clasaţi. Comisia de privatizare va putea solicita şi oferta celui de-al treilea clasat, dacă diferenţa dintre ofertele clasate pe primul şi al treilea loc este de 10 la sută sau mai puţin, raportat la oferta clasată pe primul loc.

Potrivit reprezentantului Ministerului Finanţelor, finalizarea procesului de privatizare a CEC constituie o prioritate în programul pentru aderarea României la Uniunea Europeană.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.199/2005 privind unele măsuri pentru continuarea procesului de privatizare a CEC a avut iniţial raport de respingere din partea Comisiei pentru politică economică, raport înlocuit, ulterior, cu unul de adoptare. În prezent, CEC aparţine în totalitate statului, prin intermediul MFP, având un statut care-i conferă o poziţie specială în sistemul bancar autohton. Astfel, depozitele constituite de populaţie au garanţia totală a statului, pe de o parte, iar pe de altă parte, finanţările acordate sunt destinate exclusiv persoanelor fizice şi întreprinderilor mici şi mijlocii. Cota de piaţă ocupată de CEC este de 5,9 la sută, ceea ce îi conferă locul patru în branşă, informează Rompres.

CEC are un capital social de 1.500 de miliarde de lei, mai mult de 9.000 de salariaţi şi o reţea teritorială formată din peste 1.400 de unităţi. La 25 octombrie 2005, Comisia de privatizare a decis ca toţi cei şapte ofertanţi pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la CEC - Banca Monte dei Paschi di Siena S.p.A., Dexia Bank, EFG Eurobank, Erste Bank, National Bank of Greece, OTP Bank, Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft în consorţiu cu Raiffeisen International Bank - Holding A.G. - îndeplinesc condiţiile de a participa în continuare la etapa a doua a procesului de privatizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb