Oficialii americani sfătuiesc Ucraina să mai aştepte cu lansarea contraofensivei împotriva forţelor ruse

G.D.
Internaţional / 21 ianuarie 2023

Oficialii americani sfătuiesc Ucraina să mai aştepte cu lansarea contraofensivei împotriva forţelor ruse

Oficiali americani de rang înalt sfătuiesc Ucraina să nu lanseze încă o ofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti până când nu va fi livrat cel mai recent ajutor în materie de armament furnizat de SUA şi până când nu va fi asigurată instruirea personalului, a declarat ieri un oficial de rang înalt al administraţiei Biden, citat de Reuters sub rezerva anonimatului, transmite News.ro.

Discuţiile SUA cu Ucraina privind o eventuală contraofensivă au avut loc în contextul în care Washingtonul se asigură că ucrainenii dedică mai întâi suficient timp pentru a se antrena cu cele mai noi arme furnizate de Statele Unite, a declarat oficialul citat de Reuters. Americanii consideră că o ofensivă ar avea mai multe şanse de succes dacă ucrainenii ar profita de pregătire şi de infuzia semnificativă de armament nou.

O delegaţie americană de rang înalt, din care au făcut parte adjunctul secretarului de stat Wendy Sherman şi adjunctul consilierului pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jon Finer, s-a aflat la Kiev zilele trecute pentru discuţii cu oficiali ucraineni.

Statele Unite au anunţat joi că vor trimite sute de vehicule blindate în Ucraina pentru a fi folosite în luptă.

Vremea rea din timpul iernii a încetinit luptele pe linia frontului, deşi gerul întăreşte solul şi ar putea deschide calea pentru ca oricare dintre părţi să lanseze o ofensivă cu echipamente grele, a declarat recent Serhii Haidai, guvernatorul regiunii ucrainene Luhansk.

Un aspect de luat în considerare pentru ucraineni, a spus oficialul citat de Reuters, este cât de mult vor continua să investească în apărarea Bahmutului într-un moment în care se pregătesc pentru o contraofensivă, pentru a încerca să-i scoată pe ruşi din zonele pe care le deţin în sudul Ucrainei. Oficialii americani lucrează cu ucrainenii la acest compromis, a declarat oficialul american.

Convingerea la Washington este că Ucraina a cheltuit resurse considerabile pentru apărarea oraşului Bahmut, dar există o mare posibilitate ca ruşii să-i împingă în cele din urmă pe ucraineni afară din oraş. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu va duce la nicio schimbare strategică majoră pe câmpul de luptă, consideră administraţia SUA.

Pe de altă parte, oficialii americani sfătuiesc Ucraina să-şi ajusteze modul în care duce războiul, renunţând de pildă să mai încerce să răspundă Rusiei foc cu foc la fiecare atac de artilerie, deoarece, în cele din urmă, Moscova va obţine avantajul prin uzură, a mai explicat oficialul. Acesta este motivul pentru care ultima livrare de armament din partea SUA include vehicule blindate, pentru că ele vor ajuta Ucraina să-şi schimbe modul în care duce războiul, a punctat oficialul.

El a declarat că Statele Unite îşi menţin decizia de a nu furniza tancuri Abrams Ucrainei în acest moment, pe fondul controversei cu Germania pe tema tancurilor Leopard. Oficialul a explicat că Statele Unite nu intenţionează în acest moment să trimită tancuri Abrams în Ucraina, deoarece acestea sunt costisitoare şi dificil de întreţinut.

Preşedintele Joe Biden, care a aprobat săptămâna aceasta un nou pachet de armament pentru Kiev în valoare de 2,5 miliarde de dolari, a declarat reporterilor de la Casa Albă, atunci când a fost întrebat dacă susţine intenţia Poloniei de a trimite Ucrainei tancuri Leopard de producţie germană, că "Ucraina va primi tot ajutorul de care are nevoie".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Conform comunicatiilor de la Kiev marea contraofensiva

    a fost declansata deja din vara anului 2022, 

    deci va urma contraofensiva din timpul contraofensivei, 

    greu de urmarit comunicarea contradictorie pe axa

    Kiev-Washington 

    1. Își macină sovieticii materialul pentru 3 sătuce și vine curățenia de primăvară.

      Între timp rușii își montează antiaerienele prin Moscova pt că simt victoria în aer. 

    Mai incetut ca-i mai dragut

    Vad ca propaganda de razboi domina media,

    realitatile si problemele oamenilor simpli aproape 

    ca nu se regaseste de loc in comunicare,

    starea asta va produce convulsii sociale grave 

    Dacă Zele vrea un joc ofensiv, să-și schimbe antrenorul dacă poate.

    Și să aștepte măcar până jucătorii trimiși în teren își schimbă crampoanele:)

    De data asta americanii ii sfatuiesc bine! Cu ce sa contraatace acum, cand majoritatea soldatilor ucrainieni au fost facuti ciur de trupele lui Putin? Cu femeile ucrainiene? Mai bine mai asteapta putin pana isi fac si ei niste trupe de tipul Hitlerjugend, cu adolescenti de 13-16 ani sau pana le mai trimite Vestul niste trupe de mercenari!

    Nici pe tinerii minoritari romani nu se mai pot baza, pt ca circarul i-a trimis demult la moarte! 

    1. La o populatie de 43 milioane, probabil Ucraina se bazeaza pe 5421 soldați. Cel puțin așa-ți dai tu impresia pe tastatura udă.

      La cat sampon ti s-a dat pe creier de catre propaganda globalista, nici nu-i de mirare ca postezi astfel de bazaconii! Pai, vreo 20 de milioane din aia 43 sunt refugiati in tarile Europei sau SUA, dintre cei ramasi foarte multi sunt femei, copii si batrani traind printre ruine, iar majoritatea celor incorporati, ingrasa acum pamantul! Oare, cine i-a pus sa se puna cu cine nu trebuie?

      Sa nu uitam nici de cei 5 milioane refugiati in Rusia

      Hahaha si hihihi

      Pe rusi? :) 

      100 000 sunt ingrasamant organic, se refac padurile din Ucraina. 

      Tu esti crestin ortodox sau bolnav mintal ?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb