''Pacea în Europa poate fi păstrată doar dacă graniţele sunt acceptate aşa cum sunt''

OLAF SCHOLZ, LA CONFERINŢA DE LA MUNCHEN: ''Pacea în Europa poate fi păstrată doar dacă graniţele sunt acceptate aşa cum sunt''

G.U.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 19 februarie 2022

Olaf Scholz (Sursă foto: Twitter)

Olaf Scholz (Sursă foto: Twitter)

Munchen-Digi24-19 februarie 2022: Olaf Scholz, în primul său discurs la Conferinţa de Securitate de la Munchen din poziţia de cancelarul al Germaniei, a declarat că acuzaţiile ruse despre un "genocid" comis de Kiev în regiunea Donbas din estul Ucrainei sunt "ridicole", precizând şi că liderii occidentali sunt gata să facă tot posibilul din punct de vedere diplomatic şi sunt pregătiţi să negocieze, însă fără "naivităţi".

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat astăzi că există o ameninţare de război în Europa. Acesta a spus că Occidentul este pregătit să răspundă imediat la acţiunile militare ruse, dar accentul a fost pus pe discuţii pentru a găsi o soluţie diplomatică.

Odată cu avertizarea SUA cu privire la o invazie iminentă, Scholz a spus la Conferinţa de Securitate de la Munchen că orice atac ar fi o "greşeală gravă" cu "costuri politice, economice şi geostrategice mari" pentru Rusia. "La întâlnirea mea cu preşedintele Putin de marţi, am spus clar că orice încălcare ulterioară a integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea un preţ mare pentru Rusia în termeni politici, economici şi strategici", a declarat Scholz, afirmând că există semne clare că Rusia este încă deschisă la negocieri.

Există "indicii importante" că un atac rusesc asupra Ucrainei poate fi evitat prin diplomaţie, având în vedere interesul aparent al Kremlinului în negocierile privind cererile sale de securitate, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, citat de Reuters.

Rusia neagă să plănuiască o invazie, dar nu există "nicio justificare" pentru acumularea a peste 100.000 de soldaţi ruşi la graniţele Ucrainei, a mai precizat cancelarul Scholz, respingând afirmaţiile preşedintelui Vladimir Putin ce făceau referire la genocid în regiunile separatiste din estul Ucrainei, numindu-le drept "ridicole".

"Occidentul era gata să negocieze asupra cererilor de securitate ale Rusiei, însă fără a fi naiv", a declarat şeful guvernului de la Berlin. "Vom face o diferenţă clară între cererile irealizabile şi interesele legitime de securitate", a adăugat Olaf Scholz.

În mod clar, Vladimir Putin acordă o atenţie sporită în ultima vreme istoriei Rusiei, a mai subliniat Scholz, arătând spre textele publicate de liderul de la Kremlin, prin care acesta din urmă deplânge prăbuşirea Uniunii Sovietice. Olaf Scholz a susţinut că liderul rus a făcut apel la istorie şi în discuţiile pe care le-au avut împreună în această săptămână la Moscova.

"Dar trecutul nu poate fi folosit pentru a justifica o redesenare a frontierelor europene, care ar submina pacea pe continent", a spus liderul german.

"Dacă te întorci suficient de departe în cărţile de istorie, poţi găsi motive pentru războaie care au durat câteva sute de ani şi au distrus întregul continent", a spus Scholz. "Pacea poate fi păstrată în Europa doar dacă graniţele acceptate aşa cum sunt", a mai punctat cancelarul Germaniei.

Afirmaţiile lui Olaf Scholz au reflectat sentimente similare exprimate în discursurile anterioare ale secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, şi ale preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Totodată, referindu-se la şansele ca noi membri să se alăture NATO, cancelarul german a prezis că "nu vor fi prea multe mişcări în viitor", subliniind însă că, în principiu, SUA sunt deschise pentru noi membri, transmite The Guardian.

În acelaşi timp, liderul guvernului german a spus că şansele Ucrainei de a se alătura NATO sunt îndepărtate.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că este "convins" că preşedintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a invada Ucraina.

Occidentul avertizează că Rusia are cel puţin 150.000 de soldaţi la graniţele Ucrainei, iar situaţia pe linia de contact din estul Ucrainei, unde separatiştii susţinuţi de Rusia controlează părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk, s-a înrăutăţit în ultimele trei zile, Kievul acuzând separatiştii că au tras asupra poziţiilor ucrainene.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. DE ACORD. DAR ati auzit cumva de niste orase romanesti din Ucraina ce trebuiau retrocedate de multisor, potrivit unor vechi intelegeri internationale?

    1. Dar de un Tezaur Romanesc care trebuia returnat de 100 de ani potrivit unor vechi intelegeri internationale ai auzit? Si nu Ucraina ne-a furat tezaurul, sau Basarabia

      Pai daca iubesti ucraina te poti duce la lupta. Voluntar. Adevarat ca rusii sunt niste banditi dar azi, si ucraina beneficiaza de hotiile rusilor.

      Parca justificare Romanilor la orice alegere proasta era ca au ales raul cel mai mic:-)...acum, raul cel mai mic este Ucraina

    OLAF SCHOLZ, LA CONFERINŢA DE LA MUNCHEN:

    ''Pacea în Europa poate fi păstrată doar dacă functioneaza nord stream 2'' 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9757
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6271
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2779
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9700
Gram de aur (XAU)Gram de aur396.8389

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
fleetconference.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb