OLGUŢA VASILESCU:  "Legea salarizării va scădea veniturile a 3% dintre bugetari"

A.C.
Politică / 24 mai 2017

Lia Olguţa Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că liderii de sindicat protestează pentru cei trei la sută dintre angajaţi cărora le scad salariile şi acuză că IT-iştii din Ministreul Justiţiei sunt plătiţi la nivelul judecătorilor.

Ministrul a susţinut, într-un interviu pentru România TV: "Tot aud de la diferite sindicate care protestează pentru cei 3% cărora le scad salariile. Sunt oameni cu salarii nepământeşti, alea nu sunt salarii pentru România. Când vorbim de 20.000 de lei salariu, nu e normal, şi de aia le-am scăzut. La baza piramidei s-au dublat salariile", a susţinut ministrul.

În privinţa IT-iştilor din Justiţie, Vasilescu a afirmat că aceşti angajaţi au salarii care pornesc de la 9.000 de lei având nivelul salarial al unui judecător.

Vasilescu a declarat: "It-iştii din primărie au 2000 de lei. Ce s-a întâmplat în Ministerul Justiţiei este incredibil. În afară de magistraţi sunt multe alte categorii care au drepturile magistraţilor. It-iştii sunt plătiţi la nivelul unui judecător. Nu înţeleg cu ce e mai bun un it-ist de la Justiţie faţă de la Casă de Pensie. De ce unii să aibă salarii de 4000 şi alţii de 9.000 de lei. Să ştiţi că eu mi-am tăiat salariul, şi pe al meu, şi pe al preşedintelui României. Am făcut-o cu mâna noastră. Dacă nu se taie anumite salarii, aceste disfuncţionalităţi nu se rezolva nici în 2022".

Angajaţii din administraţiile publice din Bucureşti şi din ţară vor declanşa acţiuni de protest începând de miercuri, urmând că, în funcţie de alegerea fiecărei federaţii sindicale, aceştia să între în greva japoneză, greva spontană sau pichetări ale instituţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb