"Oltchim" Râmnicu Vâlcea, plus de 70,91%

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 aprilie 2011

"Oltchim" Râmnicu Vâlcea, plus de 70,91%

Titlurile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea au adus cele mai mari câştiguri investitorilor, în ultima lună, apreciindu-se cu 70,91%, în perioada 11 martie - 11 aprilie.

Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al "Oltchim" a precizat că societatea urmează să fie lansată la privatizare, în prima jumătate a lui 2012, conform unui proiect de scrisoare de intenţie întocmit în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului şi reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

La începutul săptămânii trecute, circa 8,8% din capitalul social al "Oltchim" a fost transferat pe piaţa Deal a Bursei de Valori Bucureşti, cel mai mare vânzător fiind SIF "Oltenia" care şi-a lichidat astfel participaţia. Un fond de investiţii britanic a fost raportat, vinerea trecută, că şi-a majorat deţinerea la "Oltchim" la 11,9%, de la 2,76%, cât avea înainte de tranzacţiile de săptămâna aceasta.

Indicele BET FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a urcat cu 10,51%, în intervalul analizat, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 5,72%. Indicele BET-XT, indicele primelor 25 de societăţi de la Bursa de Valori Bucureşti, inclusiv SIF-urile, a câştigat 8,36%.

La capitolul fonduri de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de "Certinvest BET-FI Index", care a adus investitorilor ce şi-au plasat economiile în astfel de unităţi de fond un profit de 10,97%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 11 martie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" şi la "ATE Bank" au obţinut randamente uşoare, de 0,29%. Şi investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de 3,03% a economiilor, dacă ar fi optat pentru "Piraeus Bank", care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cei care au preferat să-şi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, de 2,35%.

Cotaţia aurului a pierdut 0,73% în perioada analizată, BNR afişând un curs de aproximativ 133 lei/gram. În prezent uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de aproximativ 1460 dolari.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb